Siyonistler Terörist Yerleşimcileri Silahlandırıyor

Siyonistler Terörist Yerleşimcileri Silahlandırıyor

İsrail, "vatandaşlarına silah taşıma kolaylığı getirecek", düzenleme üzerinde çalışmayı planlıyor...

İsrail'in, "vatandaşlarına silah taşıma kolaylığı getirecek" düzenleme üzerinde çalışma kararı aldığı belirtildi.

İsrail radyosunun internet sitesinde yer alan haberde, İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzhak Aharonovitch'in, "ülke genelinde polis güçlerine destek verilmesi, Kudüs ile çevresinde emniyet önlemlerinin artırılması ve başta kent sakinleri olmak üzere silah taşıma sisteminde kolaylık getirilmesi için çalışılmasına karar verdiği" kaydedildi.

Haberde ayrıca Aharonovitch'in, sinagog saldırısının ardından izlenecek tutumun belirlenmesi için düzenlenen "özel oturuma" başkanlık ettiği ifade edildi. Nerede düzenlendiği belirtilmeyen "özel oturuma", İsrail iç istihbarat birimi Şabak temsilcilerinin yanı sıra üst düzey polis yetkilileri katıldı. 

İsrail ordu radyosu da Aharanovitch'in Başbakan Binyamin Netanyahu'ya sinogag saldırısını yapanların evlerinin yıkılmasını önerdiğini aktardı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçen hafta düzenlenen bir toplantıda, "vatandaşlarına saldırı düzenleyen" Filistinlilerin evlerinin yıkılması talimatını verdiği belirtilmişti.

Öte yandan İsrail'de ve özellikle Yahudi yerleşim birimleri ile Arapların yaşadığı yerlere yakın bölgelerde "güvenlik tehlikesi bulunduğu" iddiasıyla silah taşımada fazla kriter aranmadığı belirtiliyor.

 
Kaynak: Dünya Bülteni