Siyonistler Tekbir Getiren Üç Filistinli'yi Tutukladı

Siyonistler Tekbir Getiren Üç Filistinli'yi Tutukladı

İşgal güçleri son dönemde Mescid-i Aksa'ya gelenleri ve özellikle de kadınları hedef alıyor...

İşgal polisi, dün (29 Eylül Pazartesi) Mescid-i Aksa'da yerleşimcilerin baskınlarına karşı nöbet tutan Filistinli kadınlardan üçünü Mescid-i Aksa'nın kapılarından El-Meclis Kapısı yakınlarında yüksek sesle tekbir getirdikleri gerekçesiyle gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, işgal polisinin gözaltına aldığı Filistinli kadınları Eski Belde semtinde bulunan güvenlik merkezine götürdüğünü söyledi. Medya kaynakları, gözaltına alınan kadınların yüksek sesle tekbir getirmek ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girişine engel çıkarmakla suçlandıklarını ifade etti.

Bu arada, Esir Kulübü, işgal güçlerinin Eriha'daki Kudüs Açık Üniversitesi öğrenci hareketi koordinatörü Muhammed Et-Turi'yi geçici kontrol noktasında gözaltına aldığını bildirdi. İşgal güçlerinin ayrıca bu sabah erken saatlerde Selfit kenti sakinlerinden Yasir Asi'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.

Esir Kulübü ayrıca, işgal rejimine ait Ofer ve Salim mahkemelerinin Filistinli yedi esire çeşitli hapis ve para cezaları verdiğini bildirdi. Esirlerin El-Halil'den Tarık Nevacia ve Davud İrfaiye, Tubas'tan Mervan El-Mısri, Cihad Dırağime ve Cevdet El-Mısri, Kalkiliya'dan Yusuf Selim ve Abdullah Hurani olduğu ifade edildi.

 

fiem