Siyonistler Suudilerden Tazminat Talep Ediyor

Siyonistler Suudilerden Tazminat Talep Ediyor

Terör rejimi satranç federasyonu, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'na oyuncularının katılımının engellenmesi nedeniyle tazminat talebinde bulunacağını bildirdi.

ör rejimi satranç federasyonu, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'na oyuncularının katılımının engellenmesi nedeniyle tazminat talebinde bulunacağını bildirdi.


Terör rejimi satranç federasyonu, Suudi Arabistan'da düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası'na oyuncularının katılımının engellenmesi nedeniyle tazminat talebinde bulunacağını açıkladı.


Suudilerin, Terör rejimi satranç federasyonundan 7 oyuncunun, Riyad'da yapılan şampiyonluk maçlarına katılmak için yaptığı vize başvurusunu reddetmesi üzerine siyonistler, Dünya Satranç Federasyonu'ndan tazminat talep ediyor.


Şampiyonayı düzenleyen Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) hiçbir oyuncunun turnuvaya katılımının engellenmemesi gerektiğini açıklamıştı.


Suudilerin başta vize vermeyi kabul etmediği İranlı ve Katarlı oyuncular için vize almayı başardıklarını açıklayan FIDE, israilli oyuncuların ülkeye girişi konusunda ise Suudi Arabistan ile herhangi bir anlaşma sağlayamadıklarını belirtti.


Suudilerin Washington büyükelçiliği sözcüsü Fatima Başe Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, siyonistlerin vize taleplerinin kendileri ile diplomatik ilişkileri olmadığı için reddedildiğini söyledi.


Suudilerle Siyonistler arasında resmi ilişkiler bulunmasa da terör çetesi, İran konusunda Krallık yetkilileriyle gizli görüşmeler yaptıklarını açıkça ifade ediyor.


Öte yandan 26 Aralık Aralık'ta başlayan ve Cumartesi gününe kadar sürecek Riyad'daki turnuvaya 180 dolayında oyuncu katılıyor.


Kaynak : İLKHA