Siyonistler Suriye'yi İşgal Etmeye Hazırlanıyor !

Siyonistler Suriye'yi İşgal Etmeye Hazırlanıyor !

İsrail, Suriye’de Dürzilerin yoğun yaşadığı Süveyda bölgesini ilhak etmek için fırsat kolluyor

Suriyeli Dürzilerin önemli isimlerinden araştırmacı yazar Hafız Karkuti Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada Suriyeli Dürzilerin İsrail ve Esed rejiminin kıskacında kaldığını, İsrail'in 1967 yılından buyana Dürzi bölgeleri ilhak etmeyi planladığını söyledi. Hafız Karkuti Suriye'nin güneyinde 70 kilometrelik bir alanın Dürzi halkı himaye bahanesi ile İsrail tarafından işgal edilmek istendiğini anlattı.
YOĞUN PROPAGANDA
Süveydalı olan Karkuti 500 bin nüfuslu Süveyda şehri ile birlikte Golan bölgesinde yaşayan 30 bin Dürzi'nin terör tehlikesi gerekçe gösterilerek İsrail tarafından aldatılmaya çalışıldığını bölgede yaşanan kaosu İsrail fırsata çevirmek istiyor şeklinde konuştu.
İSRAİL'İN YANINDA OLMAK İSTEMİYORUZ
Hafız Karkuti sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Esed'le birlikte hareket etmedik ancak rejim ısrarla Hizbullah milislerini bölgede egemen kılmak istedi. Gençlerimizden çoğu askere gitmemek için ülkeyi terk etti. Halkımız Esed rejimini zalim görmekte. Biz Suriyeli çoğunluğun yanındayız ve ne rejimin ne de İsrail'in yanında olmak istemiyoruz. Ancak bölgeyi işgal etmek isteyen İsrail halkımıza güvenlik vaadi ile bir referandum yaparak İsrail'in koruması altına girme yönünde karar alması için baskı yapıyor. İsrail ordusu ve bürokrasisi içerisinde görev yapan Dürzi kökenli önemli isimler var onlarda bu projede etkin görev yapıyorlar.”
SÜVEYDA'YA 70 KİLOMETRELİK HAT
“İsrail din ve ırk temelli bir devlet ancak bu durumu belirli oranda değiştirmek istiyor” diyen Hafız Karkuti, bu açılımı ilk olarak Dürzi kitle üzerinden yapmak istediklerini söyledi. Karkuti, Golan bölgesinde 4 büyük Dürzi yerleşim birimi olduğunu ve İsrail'in Mecd el Şems, Mesade, Vasıf ve Bakaata'dan Süveyda şehrine 70 kilometrelik bir koridor açarak işgal etmek istediğini ve rejimin bu girişimi engelleyebilecek durumda olmadığını da sözlerine ekledi.