Siyonistler Sabah Filistinlileri Tutukladı

Siyonistler Sabah Filistinlileri Tutukladı

İsrail işgal güçleri bugün sabah namazı vaktinde Kudüs ve Batı Şeria’daki çok sayıda belde, köy ve mülteci kampına baskın düzenledi.

İsrail işgal güçleri bugün sabah namazı vaktinde Kudüs ve Batı Şeria’daki çok sayıda belde, köy ve mülteci kampına baskın düzenledi.

Paltoday muhabirinin bildirdiği habere göre işgal güçleri, Kalendiya mülteci kampında, Halzun’da, Cenin’de, Nablus’ta, El-Halil şehrindeki Harsa beldesinde ve Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan’daki evlere baskın düzenledi ve geniş çaplı bir tutuklama operasyonu gerçekleştirdi.

Sabah namazı vaktinde Silvan’a baskın düzenleyen güçler yerel kaynakların ifadesine göre, onlarca eve baskın düzenledi. Savane semtinde oturan 22 yaşındaki Mecdi Ebu Gazzalle’yi, Ayn El-Levze semtinde oturan Ali Sabri Ebu Diyab ve Amir El-Muhteseb’i ve Bistan semtinde oturan 20 yaşındaki Amir Zeydani’yi tutukladılar.

Cenin’e de sabah vaktinde onlarca askeri araç baskın düzenledi.

El-Halil’de ise işgal güçleri bu sabah Ziya El-Telahime’nin kardeşi olan Mahmud El-Telahime’yi tutukladı.

Burada Ziya El-Telahime hakkında kısa bir bilgi vermek açıklayıcı olacaktır. Ziya El-Telahime 1994 doğumlu… Kudüs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenciydi. Telahime İslami Cihad’ın kurucularından olan, daha sonra uzun yıllar hapis yatan ve şehadet eylemi düzenleyerek şehadete kavuşan Şeyh Abdülhalim El-Telahime’nin de oğludur.

İşgal güçleri ayrıca El-Halil’de daha sonra serbest bırakılmış olan esirlerden Mücahit El-Kavasime’yi yeniden tutukladılar.

El-Halil’deki Cevher Dağı’nda yaşayan Da’na ailesi de yerleşimcilerin hedefi oldu. Bundan birkaç gün önce de Da’na ailesi yerleşimcilerin hedefi olmuş ve yerleşimciler evlerini yakmaya çalışmışlardı.

Da’na ailesi 1970 yılında “Kiryat Arba” yerleşim yeri kurulduğundan beri türlü sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. 1996 yılında evleri ateşe verilmiş, ancak onlar mucizevi bir şekilde kurtulmuşlardı. Da’na ailesinden olan Ahmed, Yezid ve Muhammed ise kendilerini hedef alan saldırılarda yaralanmıştı. Üstelik yaraları üzerinden zaman geçmiş olmasına rağmen henüz iyileşememiş durumdalar…

Aile çok sayıda ailenin benzeri sıkıntılarla karşı karşıya kalmak noktasında endişe taşıdığını, kendileri için taşınmanın, hatta yerleşimcilerin bulunduğu caddelerde yürümenin bile sıkıntı arz ettiğini ifade ediyor.

Calzun’da ise Ramallah’ın kuzeyindeki bir mülteci kampına işgal güçleri baskın yaptı.

İşgal güçleri 17 yaşındaki Mustafa Nail Şerake’yi, yine 17 yaşındaki Muhammed Ramazan Alyan’ı, Mecid Mehdi Er-Ramhi’yi ve Muhammed Mecdi El-Ramhi’yi tutukladı.

İşgal güçleri yine Salfit’te ikamet eden Ziya Salih ve Beha Salih ismindeki iki genci de tutukladılar. Ayrıca Beytlahim’de yer alan Ed-Dehişe mülteci kampından Ahmed İyad El-Herimi ismindeki genci de tutuklayan işgal güçleri Nablus’un güneyine ve doğusunda ise bazı evlere baskın düzenlemek planıyla gittiler, ancak evin sahiplerinin arama izni, gerekçeleri vs. üzerine kendilerini zorlaması üzerine baskın 3 saatten uzun sürdü.

Sonuç olarak 3 kişi tutuklandı: 1-Muaz Bilal Eştiye (24 yaşında ve daha önce de defalarca tutuklandı)

2-Musab Tevfik El-Hindi (25 yaşında ve çok kere tutuklandı)

3-Muhammed Nemr Useyde (26 yaşında)