Siyonistler Panikledi

Siyonistler Panikledi

İşgal altındaki topraklarda son günlerde şüpheli paketlerin varlığındaki artış, Siyonistleri korkuya sevk ediyor...

Pazar günü bir yolcu otobüsüne yönelik gerçekleştirilen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Bazı haber kaynaklarında yer alan bilgiye göre bombanın uzaktan kumandalı olduğu ve polislerin imha üzerinde çalıştığı sırada patlatıldığı bu yüzden siyonist bir polisin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Patlamanın etkisiyle yolcu otobüsü kullanılamaz hale gelirken, Filistin’deki direniş hareketleri bu hamleyi övgüyle karşıladı ve bu operasyonun bir başlangıç mahiyetinde olduğunu ifade ettiler.

Siyonist rejim istihbaratına yakınlığı ile bilinen “DEBKAfile”da saldırıdan sonra yayınlanan raporda, Filistinlilerin İsrail’deki hedeflere yönelik gerçekleştirdikleri saldırıların tahmin edilmesinin zorluğuna dikkat çekilerek, saldırılardaki artışların temel sebebinin Filistin halkının geneline yayılan -direnişin zafer getireceği algısı- olduğu belirtildi. Bu gibi saldırıların direniş örgütleriyle bağlantısının bulunmadığına dikkat çekilen raporda plansız ve organizasyonsuz olarak münferit şekilde gerçekleştirilen saldırıların istihbarat birimlerince tespit edilebilmesinin önünün tıkalı olduğu ifade edildi.

Uzmanlar sosyal medyada yapılan gözlemler üzerinden son günlerde sıklıkla karşılaşılan şüpheli paketlerin Siyonistler üzerinde ciddi bir etki bıraktığını, korku paranoyasına kapılan Siyonistlerin zihinlerinde güvenlik sorunu algısı oluştuğunu ifade ediyorlar. 

Öte yandan Hamas ve İslami Cihad örgütleri Tel Aviv’de gerçekleştirilen saldırıyı selamlarken İslami Cihad hareketinden yetkililerinden Ahmet el-Müdellel, Siyonist rejim ile direniş güçleri arasındaki savaşın devam ettiğine dikkat çekti ve bu savaşta beyaz bayrak kaldıran tarafında direniş güçleri olmayacağını ilan etti. Müdellel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Siyonistlerin işlediği zulümler karşısında sessiz kalmayacağız” ifadesini kullandı.

Hamas hareketi ise yaşanan olayı “kahramanca bir operasyon” olarak niteledi ve işgal altındaki toprakların orta yerinde ortaya konulan bu hamlenin büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi. Hamas sözcüsü Muşir el-Mısri konuyla ilgili olarak, “Filistin’de istikrarsızlık peşinde olan ‘İsrail’, işgal ettiği topraklarda istikrarsızlıklarla yüzleşmek zorunda olduğunu artık anlamalıdır” dedi.


isra haber