Siyonistler Lübnan'ı Vurmaya Hazırlanıyor

Siyonistler Lübnan'ı Vurmaya Hazırlanıyor

Başbakan Hariri’nin istifaya zorlandığı ve İsrail’in saldırı hazırlığı yaptığı Lübnan’a gerilim iyice tırmanıyor. 25 bin Hizbullah savaşçısı Lübnan'a gidiyor.


Başbakan Hariri’nin istifaya zorlandığı ve İsrail’in saldırı hazırlığı yaptığı Lübnan’a gerilim iyice tırmanıyor. 25 bin Hizbullah askeri Lübnan'a gidiyor.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin 3 Kasım’da Suudi Arabistan 'da istifa etmesi ve bir daha ülkesine dönmemesinin ardından kriz daha da büyüyor.

İstifasını Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da televizyonda açıklayan Hariri’nin akıbeti bilinmiyor. Söz konusu istifayı ‘kabul edilemez’ bulan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri’yi ülkesine dönmeye davet ederken Hariri’nin 'kendi isteğiyle ya da zorla' Riyad'da tutulduğu kaydediliyor.

HARİRİ ESİR Mİ TUTULUYOR?

İran ve Suudi Arabistan’ı bir kez daha karşı karşıya getiren olaylar zinciri, Hariri’nin Riyad’da rehin tutulduğu iddiasıyla iyice hareketlendi. Taraflar birbirlerini savaşla tehdit ederken Hariri’den hâlâ net bir bilgi gelmedi. Önceki gün vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeye çağıran Suudi Arabistan’ın ardından Kuveyt ve Bahreyn de aynı çağrıyı yaptı.

Öte yandan Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamada, “Başbakan Hariri’yi Suudi Arabistan alıkoyuyor ve ülkesine dönmesine izin vermiyor. Riyad yönetiminin Hizbullah’la bir probleminin olduğunu biliyoruz ve bundan kaçmıyoruz. Ancak bundan dolayı Lübnan’ı cezalandırmamak gerekir. Lübnan hükümeti meşru bir hükümettir ve hâlâ görevinin başındadır” ifadelerini kullandı.

İSRAİL LÜBNAN'A SALDIRI HAZIRLIĞINDA

Suudi Arabistan’ın İsrail’le irtibata geçerek Lübnan’a saldırmasını istediğini belirten Nasrallah, “Siyaseten farklı olsak da Hariri’nin alıkoyulması tüm Lübnanlılara hakarettir. Suudi Arabistan, Lübnan’a ve Hizbullah’a savaş açmıştır” diye konuştu.

Nasrallah’ın bunları söylediği saatlerde İsrail savaş uçakları, Lübnan sınırında devriye geziyor ve sık sık sınır ihlalleri yapıyordu. Lübnan’a yönelik geniş kapsamlı harekâta hazırlanan İsrail’e Suudi savaş uçaklarının da destek vereceği, bunun için Ürdün’den Suriye güneyine, oradan da Lübnan’a giden hava koridorunu kullanacağı iddia edildi.

BÖLGEDE KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Gerilimin iyice arttığı bölgede Hizbullah ise Irak ve Suriye’deki askeri hızla Lübnan’a sevk ediyor. Humus-Kusayr ve Şam-Arsal sınır hattından Beyrut’a geçişler başladı. Yeni Şafak’ın iddiasına göre 25 binden fazla Hizbullah askeri Suriye sınır hattından Lübnan'a geçiyor.


Kaynak : Milli Gazete