Siyonistler İŞİD'e Sahip Çıktı

Siyonistler İŞİD'e Sahip Çıktı

İsrail Askeri İstihbarat Sevisi Başkanı General Herzl Halevy, Suriye sorununun IŞİD’in yenilgisiyle bitmesini istemediklerini açıkladı.

Siyonistler İŞİD'e Sahip Çıktı

Al Meyadin televizyonunun dün Hezliya güvenlik konferansında bir konuşma yapan İsrail Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Genral Herzl Halevy, son üç ayın IŞİD açısından çok zorlu geçtiğini belirterek IŞİD’in yenilgisine sahne olacak bir Suriye istemediklerini söyledi.

General Halevy, sözlerine IŞİD’in yenilmesi ve büyük güçlerin Suriye’den ayrılması halinde İsrail’in İran ve Hizbullah’la yalnız kalacağını söyleyerek açıklık getirdi.

 General Halevy, Hizbullah’ın Suriye’de güç kaybetmekle birlikte önemli başarılar ve tecrübeler de kazandığını belirterek Lübnan-İsrail sınırındaki sükunetin İsrail’in yararına olduğunu söyledi ve “İsrail bir savaş başlatmak isteniyor; ama savaşa da hazırlıklıyız. Olağanüstü durumları göz önünde bulundurarak askeri gücümüzü takviye etmek için çalışıyoruz" dedi.

Hizbullah’la gelecekte yapılacak bir savaşın önceki savaşlardan oldukça farklı olacağını belirten General Halevy, Suriye’deki durumla ilgili olarak da IŞİD’in yenilgisinin İsrail’in çıkarına olmadığını vurguladı ve “İsrail, Suriye savaşının IŞİD’in yenilgisi ve büyük güçlerin Suriye’yi terk etmesi ile bitmesini istemiyor. Çünkü bu durumda İran ve Suriye ile yalnız kalmış olacağız” dedi.

General Herzl Halevy, İsrail’in gelişmeleri etkileyerek Suriye sorununun bu şekilde bitmemesi için çaba göstermesi gerektiğini söyledi.