Siyonistler İlk Kez Bu Kadar Sarsıntı Yaşıyorlar

Siyonistler İlk Kez Bu Kadar Sarsıntı Yaşıyorlar

Direnişin füzeleri işgalci siyonist yerleşimcilerin korku içinde sığınaklara koşmalarına yol açıyor.

Filistin direnişinin elindeki füzelerin işgal altındaki toprakların en kuzeyinden en güneyine kadar ulaşır hale gelmesi işgalciler arasında da ciddi bir panik havası meydana gelmesine neden oldu. Bu panik havası şehirlerin bir çoğunda hareketliliğin hayli azalmasıyla ve bazı yerleşim merkezlerinde sadece gölgelerin hüküm sürmeye başlamasıyla kendini gösterdiği gibi son günlerde dışarıya kaçışın hayli artmasında da çok belirgin bir şekilde müşahede ediliyor.

İşgal rejiminin zaman zaman füze saldırısı riskinden dolayı seferlerini düzenli bir şekilde yürütmekte sıkıntı çeken uluslararası hava alanlarında büyük bir izdiham ve kaçış manzarası gözlemleniyor. Yoğunluk yüzünden talepleri karşılamakta zorluk çeken havayolu şirketlerine rezervasyon işlemleri için ısrar edildiği hatta baskı yapıldığı ifade ediliyor.

Siyonist medyada yer alan haberlere dayanılarak hazırlanan bir rapora göre işgalcilerin Gazze'ye yönelik olarak başlattıkları saldırının kendilerine dönüşü üzerlerindeki korku ve endişenin her gün biraz daha artmasına neden oluyor.

Çünkü bu seferki savaş öncekilere benzemiyor. Bundan önceki Gazze saldırılarına karşı direnişçilerin attığı füzeler bölgenin yakınında Sderot yerleşim merkezine kadar ulaşıyordu. Dolayısıyla oraları derhal boşaltıp evlerini cinlerle baş başa bırakıyor, sonra da kendilerinden emin bir şekilde saldırılarını sürdürüyorlardı. Ama bu kez füzeler kuzeyde Tel Aviv'e, Hayfa'ya hatta Neharya'ya, güneyde Eilat'a doğuda Kudüs'e kadar ulaşıyor. O yüzden birçokları Batı Yaka'da Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine taşındı. Ama diğer taraflarda da zorunlu olarak hayat bir şekilde devam ettiğinden sürekli füze korkusuyla yaşıyorlar.

 

fiem