Siyonistler Gazze'yi Bombaladı

Siyonistler Gazze'yi Bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde direniş gruplarına ait bir bölgeyi bombaladı.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde direniş gruplarına ait bir bölgeyi bombaladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, saldırıda can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Açıklamada, başka bir bilgiye yer verilmedi.

İSRAİL ORDUSU'NDAN FÜZE YALANI

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise basına yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'e bir füze saldırısı olduğunu belirterek, "Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'a ait askeri bir bölgeye saldırı düzenledi." dedi.

Batı Şeria ve Gazze’de 124 Filistinli yaralandı
Batı Şeria ve Gazze’de, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını protesto eden Filistinliler ile İsrailli askerler arasında çıkan çatışmalarda 124 Filistinli yaralandı.

Filistin Kızılay Derneğinden yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalar sonucunda 124 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. Dernek, Batı Şeria’nın farklı bölgelerindeki çatışmalar sırasında 96 Filistinlinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan 40’tan fazla kauçuk mermi ve 1 adet gerçek mermi çıkarıldığı belirtildi. Dernek ayrıca, Gazze şeridinin doğusundaki çatışmalar sırasında yaralananlar arasında 1’i ağır 28 kişinin bulunduğunu, yaralananlardan 9 gerçek mermi çıkarıldığını bildirdi.

KAYNAKAA