Siyonistler Filistinlileri Evlerini Kendi Elleriyle Yıkmaya Zorluyor

Siyonistler Filistinlileri Evlerini Kendi Elleriyle Yıkmaya Zorluyor

İsrail rejimine bağlı olan Kudüs Belediyesi, şehrin güneyinde yer alan Silvan Mahallesi sakini Filistinli aileleri, oturdukları evlerini yıkmaya zorluyor.

Filistinli Vadi Hilve Enformasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin ilgili makamlarının, Filistinli bazı ailelileri ruhsatsız olduğu bahanesiyle evlerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur bıraktığı belirtildi.

Silvan Topraklarını Savunma Komitesi üyesi Halid Ebu Taye düzenlediği basın toplantısında, Filistinli ailelerin, İsrail rejimine yıkım ücreti ödemek yerine evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kaldığını kaydetti.

Ebu Taye açıklamasında, Filistinli bir ailenin, bir hafta önce boşaltmaya başladığı evinin yıkımına bugünden itibaren başladığını ancak evini kaybettiği için derin bir üzüntü yaşadığını ifade etti.

Filistin merkezli haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, İşgalci İsrail, ruhsatsız olduğu bahanesiyle Filistinlilerin evleri için yıkım kararı çıkarırken, yıkımın rejime bağlı olan belediye araçlarıyla yapılması halinde yüksek miktarda yıkım ücreti ödetmekle tehdit ediyor.

Filistinli yerel kaynaklar, işgal altındaki Kudüs şehrinde ikamet eden binlerce Filistinli ailenin, son zamanlarda İsrail rejimi tarafından evlerinin yıkılmasıyla tehdit edildiğini, Filistinlilerin her an evlerinin yok edilmesiyle karşı karşıya kaldıklarını, bu yüzden insan hakları savunusu kurumların bir an önce hukuksuz uygulamaların durdurulması için hareke geçmesini talep ettiklerini vurguladı.

İsrail'e bağlı belediyenin kendilerine ruhsat vermekten kaçındığını ve söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler ise bunun, "İsrail'in yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının parçası" olduğunu belirtiyor.

 

fiem