Siyonistler Direnişçilere Saldırdı !

Siyonistler Direnişçilere Saldırdı !

ABD'nin Kudüs kararı Gazze'de protesto edildi.

Gazze'de yüzlerce kişi, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti. Gazze'nin İsrail sınırındaki bölgesindeki gösterilerde toplamda 4'ü ağır olmak üzere 50'yi aşkın kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan 19'unun Cibaliye bölgesinde 17'sinin Han Yunus kampı bölgesinde 9'unun Gazze merkezinde 5'inin de el-Berric bölgesinden olduğu belirtildi. 1 kişi, hayatını kaybetti.

Çeşitli Filistinli grupların çağrısı üzerine cuma namazı sonrasında Gazze'nin farklı noktalarından başlayan gösteriler kent merkezi kabul edilen Salahaddin caddesinde toplandı. 

"Özgür Kudüs İçin Milyonluk Gösteri" adı verilen protestolarda kalabalık gruplar ellerinde Filistin bayrakları ve ABD kararını kınayan pankartlar taşıyarak sloganlar attı. 

Hamas yöneticilerinden Halil Hayye, yürüyüş sırasında yaptığı konuşmada, "Amerika'nın bu zalim kararı geri çekilene dek devrimimiz bitmeyecek. Meydanlarda ayaklanmış olarak kalmaya devam edeceğiz." dedi. 

Filistin halkının Amerikan kararlarına milli birlik halinde kalarak karşı duracaklarını kaydeden Hayye, şunları söyledi:

"Çağın pazarlığı gibi birçok adlar altında Filistin davasını tasfiyeye uğraşan ABD projelerine karşı birlik ve beraberlik halinde kalacağız." 

Hayye, gösteride tüm İslam alemine yolladığı mesajında ülkelerindeki ABD ve İsrail büyükelçilikleri ile diplomatik temsilciliklerini abluka altına almaları çağrısında bulundu. 

Gösteriye katılan Fetih Hareketi Sözcüsü Fayiz Ebu İyta ise şunları söyledi: 

"Bugün bizler hepimiz aynı hendeğin içindeyiz. Kudüs, kimliği ve tüm özellikleriyle İslam ve Arap yapısını korumaya devam edecektir."

Ebu İyta, tüm Filistinli gruplara Amerika'ya karşı olabilmek için milli projelerini gerçekleştirme hedefiyle bir araya gelme çağrısında bulundu. 

Öte yandan, Gazze'nin doğusunda İsrail sınırı yakınında toplanan Filistinli gençler ABD kararlarını protesto etti. İsrail Gazze sınırı üzerindeki tel örgüler çevresinde İsrail ve ABD aleyhinde slogan atan gençler tel örgülerin karşı tarafındaki İsrail askerlerine taş attı. İsrail tarafından göstericilere göz yaşartıcı gaz bombası ile gerçek ve plastik mermilerle ateş açıldı. 

 Başta Kudüs olmak üzere Filistin'in birçok yerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'e ilişkin kararına karşı protesto gösterileri durmaksızın devam ediyor.