Siyonistler Deyru'l-Belah Bölgesinde Kara Sınırından Saldırı Düzenledi

Siyonistler Deyru'l-Belah Bölgesinde Kara Sınırından Saldırı Düzenledi

Siyonistler Deyru'l-Belah Bölgesinde Kara Sınırından Saldırı Düzenledi

Siyonist işgalcilerin, ateşkese rağmen saldırgan tutumlarını değiştirmemeleri ve Filistin halkına yönelik tehditlerini sürdürmeleri, işgalci terörünün varlığının başlı başına bir sorun olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Deniz tarafında dolaştırdıkları korsan gemileriyle Filistinli balıkçılara zaman zaman 
saldırılar düzenleyen ve bu saldırılarını bugün (12 Eylül Cuma) sabah da tekrar eden işgalci siyonistler bugün sabah bir başka ateşkes ihlalini de kara tarafından düzenledikleri saldırıyla gerçekleştirdiler.

İşgal güçlerinin Gazze'nin orta kısmındaki Deyru'l-Belah bölgesinin doğusunda, sınırdan kısa mesafeli giriş yaparak saldırı düzenlemek suretiyle yeni bir ateşkes ihlali gerçekleştirdikleri ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin verdiği bilgilere göre işgalci askerî güçler, işgal rejiminin Keysofim askerî mevkisinin kuzeyindeki bir noktadan Gazze'nin içine doğru kısa mesafeli bir giriş yaptılar. Muhabirin verdiği bilgilere göre işgal güçlerine ait araçlar Deyru'l-Belah'ın doğusundaki tepelere doğru ilerleyerek düzleme yaptı ve bu şekilde o bölgedeki tarım arazilerine zarar verdiler.

Bugünkü askeri müdahalelerinin, ateşkesin başlamasından bu yana işgal güçlerinin kara cihetinden gerçekleştirdikleri üçüncü ateşkes ihlali olduğu ifade edildi.

FİEM