Siyonistler Cinayetlerini Sürdürüyor

Siyonistler Cinayetlerini Sürdürüyor

Batı Şeria'daki Cenin bölgesinde yaşanan çatışmada İslami Cihad hareketine mensup bir mücahid şehit olurken birçok kişi de yaralandı...

Çatışmalar Siyonist askerlerin Batı Şeria'da aradıkları bir "şüpheliyi" tutuklamak istemeleri esnasında patlak verdi. Habere göre 6 Filistinli yaralandı, bunlardan üçünün durumu ise ciddiyet arz ediyor.

'İsrail' işgal kuvvetleri Batı Şeria'daki Cenin yakınlarında yer alan Yabed köyündeki çatışmalar esnasında Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gaz sıktı.

Siyonist güçler, Çarşamba günü Cenin şehrinde gerçekleştirdikleri özel tutuklama operasyonları esnasında teslim olmayı reddeden bir Filistinliyi şehid etti ve diğer dört Filistinliyi ise yaraladı. 

Siyonist İşgal Rejimi'nin Özel Birlikleri ve Siyonist Rejim Polis kuvvetleri, İslami Cihad üyesi olduğu bilinen bir "şüpheliyi" tutuklamak için operasyon başlatarak Cenin'e girdi ve girmesinden de kısa bir süre sonra şehirdeki Filistinli yerleşimcilerle 'İsrail'li askerler arasında çatışmalar çıktı. Söz konusu çatışmalar sonrasında 23 yaşındaki Nafih el-Sadi şehid oldu.
 

Gazze'de de Bir Filistinli Daha Şehid Oldu

 
‘İsrail askerleri Gazze’nin Kuzeydoğu’sunda yer alan Beyt Hanun’da bir Filistinliyi şehid etti. Bundan bir hafta önce de abluka altındaki Gazze topraklarının güneyindeki bir bölgede başka bir Filistinliyi şehid etmişlerdi.

Gazze’den gelen haberlere göre 20 yaşlarındaki genç şehid oldu. Diğer dört kişi ise Cuma günü sınır yakınından geçerken Siyonist askerler tarafından açılan ateş sonucunda yaralandı.

Siyonist ordu söz konusu olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Siyonist rejim ordusu, Perşembe günü Kalkilya şehrinde gerçekleştirdiği askeri operasyonda 29 yaşındaki Salih Yasin’i şehid etti.

Siyonist ordu söz konusu kişinin ‘İsrail’ askerlerine çeşitli aralıklarla ateş ettiğini iddia etti. Fakat Filistinli kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Yasin, evine doğru yol alırken ‘İsrail’ askerleri tarafından pusuya düşürüldü.

Çarşamba günü ise ‘İsrail’ askerleri başka bir Filistinliyi daha şehid etmişlerdi. Batı Şeria’daki Cenin’in kuzeyinde ise birçok Filistinli açılan ateş sonucunda yaralandı.

Filistin hakları grubuna göre onlarca Filistinli, 2013 yılında Siyonistler tarafından şehid edildi. Öte yandan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1,800 Filistinli ise aynı süre içerisinde tutuklandı.


isra haber