Siyonistler Camii Kapattı !

Siyonistler Camii Kapattı !

Müslüman cemaatin camiye gitmesini zorlaştıran İsrail yönetimi İbrahim el-Halil Camii'ni, altı gün kapatmayı kararlaştırdı.

İsrail yönetimi Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'nin bugünden itibaren altı farklı gün Müslümanlara kapatılacağını açıkladı.

Filistin Wafa Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail yönetimi İbrahim El-Halil Camii'ni bu ayın 3'ü, 4'ü, 6'sı, 12'si, 18'i ve 19'unda Müslümanlara kapatarak caminin tamamını Yahudi yerleşimcilere açma kararı aldı.

İsrail yönetiminin İbrahim El-Halil Camii'nde özellikle akşam ezanının okunmasına ve namazının kılınmasına izin vermediği ve Müslüman cemaatin camiye ulaşmasını zorlaştırmak amacıyla yollarda kontrol noktaları oluşturduğu belirtildi.

Şubat 1994'te bir Yahudinin İbrahim El-Halil Camii'nde gerçekleştirdiği katliamın ardından, İsrail yönetimi camiyi Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmüştü.

İbrahim El-Halil Camii'nin yarısını Müslümanlara tamamen kapatan İsrail yönetimi diğer yarısını da Yahudi bayram günleri gibi bahanelerle sık sık Müslüman cemaate kapatıyor.