Siyonistler Bile Anladı  Abbas Anlamdı

Siyonistler Bile Anladı Abbas Anlamdı

Haaretz yazarı Gideon Levy, geçtiğimiz hafta ölen Şimon Peres'in bir sahtekâr olduğunu ve asla barış adamı olmadığını söyledi.

Batılı liderlerle bazı Arap liderlerinin yanında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın da önceki günlerde hayatını kaybeden Şimon Peres için “Barış Adamı” söylemine Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy’den geldi.

Levy, Peres’in işgal rejiminin güzel yüzü olduğunu, ancak kendisinin sahtekârın biri olduğunu ve asla barış adamı olmadığını yazdı.

Haaretz yazarı, “Hangi barıştan bahsediyoruz? Dimona nükleer tesisinin temelini atan, askeri sanayiyi geliştiren adam mı barış adamı? Bu işgal ve yerleşkeler varken hangi barıştan söz ediyoruz?” sorularını yöneltti.

Gideon Levy, Peres’in barış için çalıştığını ancak yolun ortasında bundan vazgeçtiğini, Oslo’da yerleşkeleri görmezlikten geldiğini belirterek, başarısızlıktan sadece sağcıların sorumlu olmadığını ifade etti.

Dünya Bülteni ve Timetürk sitelerinin yer verdiği makalesinde Levy, “İşgalin son bulması için acaba Peres ne yaptı? Kuşkusuz İsrail’in güvenliği ve gelişimi için çok şeyler yaptı. Ancak bütün bunları İsrail’in adaleti için yapmadı. O özellikle hak ve hukukta Filistinlileri Yahudilere denk görmedi. İnsan haklarıyla uluslararası hukuk umurunda değildi. Filistinlilerin yaşadığı sıkıntı kalbine dokunmuyordu” dedi.