Siyonistler Anlaşmadan Rahatsız

Siyonistler Anlaşmadan Rahatsız

İran'a karşı yaptırımların tamamen kaldırılması hem Batı hem de İran'ı memnun etti. İsrail ise anlaşmaya adeta ateş püskürdü.

İran'a yönelik uluslararası yaptırımların önceki gün itibariyle tamamen kalkması hem Batı ülkelerinde hem de İran'da sevinçle karşılandı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise uzlaşmaya ateş püskürdü
P5+1 ülkeleriyle (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya) vardığı nükleer anlaşmanın sonucu olarak uluslararası yaptırımlardan kurtulan İran yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.
İran'ın yurtdışındaki 100 milyar doları bulan varlıklarının serbest kalmasının ardından Devlet Başkanı Hasan Ruhani umut verici açıklamalarda bulundu. Anlaşmaya başından beri karşı olan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise uluslararası camiayı uyardı.
Dün parlamentoda konuşan Ruhani "İran, dünyaya entegre olma konusunda yeni bir sayfa açtı. Anlaşma Siyonistler, savaş çığırtkanları ve ABD'deki aşırı uçlar hariç herkesi mutlu etti" ifadelerini kullandı. Yılda 50 milyar dolar yabancı sermaye çekmeye çalışacaklarını belirten Ruhani "Bu konuda bize ayakbağı olacak iç ve dış hamlelerden uzak durmalıyız" dedi.
NETANYAHU ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Netanyahu ise haftalık kabine toplantısında "İsrail'in İran'ın nükleer silah edinmesine müsaade etmeme politikası devam edecek" açıklamasında bulundu. "Artık İran'ın bölgedeki terörist ve saldırgan politikasına ayıracak daha fazla kaynağı olacak" diyen Netanyahu "İsrail bu tehditle başa çıkmaya hazırdır" şeklinde konuştu. 
İran'da yayımlanan Şark gazetesi "Yaptırımların çöküşü" manşeti atarken Fransız haber sitesi Nouvel Observateur "İran, ulusların konserine yeniden katıldı" başlığını attı. Dünya basınında da "İran tarihinde altın bir sayfa açıldı", "Yaptırımların kalkması Ruhani'nin başarısı" ve "İran sözlerini tuttu" manşetleri göze çarptı.