Siyonistler 3 Filistinliyi  Şehit Etti

Siyonistler 3 Filistinliyi Şehit Etti

Siyonist İsrail keskin nişancıları biri çocuk 3 Filistinliyi şehit etti

Gazze’de dün 20 bin Filistinlinin katıldığı protesto gösterisine ateş açan işgal ordusu biri çocuk 3 kişiyi şehid etti.

İşgal ordusu, Gazze’de protesto gösterisi yapan on binlerce Filistinliye ateş açtı, 12 yaşında bir çocukla 20’li yaşlarında iki genci şehid etti.

Filistinlilerin Gazze’de Cuma günleri düzenledikleri “Geri Dönüş Yürüyüşü” kapsamındaki gösteriler sırasında İsrail ordusundan yine ateş açıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, açılan ateş sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 10’u kadın ve 30’u çocuk olmak üzere 376 kişi yaralandı.

12 yaşındaki Fars Hafız el-Sersavi, 20 yaşındaki Hüseyin Fathi el-Rakab ve 24 yaşındaki Mahmud Seman’ın İsrail ordusunun keskin nişancıları tarafından hedef alınarak öldürüldüğü bildirildi. Ağır yaralılar arasında gönüllü sağlıkçıların ve gazetecilerin de olduğu belirtildi.

İsrail ordusu dün erken saatlerde de Gazze’nin kuzeyindeki Cebelya Mülteci Kampı’na helikopterle hava saldırısı gerçekleştirdi.

Gazze’de 30 Mart’tan beri devam eden “Geri Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine İsrail ordusunun saldırıları sonucu şimdiye kadar 220’den fazla Filistinli yaşamını yitirdi, 22 binden fazla Filistinli yaralandı.