Siyonistler  : 24 Haziran Seçimleri…

Siyonistler : 24 Haziran Seçimleri…

Türkiye’nin yüzyılını belirleyecek tarihi seçimler, Siyonistlerin de yakın takibinde. Meşhur Siyonist gazetelerden Jerusalem Post’ta yayınlanan bir yazıda, 24 Haziran seçimlerinin kendileri için de çok önemli olduğu itiraf edildi.

 Meşhur ve en önde gelen Siyonist gazetelerinden Jerusalem Post’ta, Tel Aviv üniversitesinde profesör olan Ofra Bengio’nun Türkiye’deki seçimlerle Kürt seçmenin durumunu değerlendiren yazısına yer verildi. Siyonist profesör, seçimler ve Siyonistler için neyin iyi olacağına dair açıktan açığa ifadeleriyle seçimlerin tarihine dikkat çekici notlardan birini düştü.

“TÜRKİYE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDEN BİRİ”

Siyonist profesör, "24 Haziran'a tarihlenen genel ve başkanlık seçimleri Türkiye'nin yönünü muhtemelen dizginlenemeyen bir otoriter yola girmesini yahut bazı demokratik özelliklerini yeniden kazanmasını kararlaştıracağından ülkenin tarihindeki en önemli seçimlerden biri" dedikten sonra, nüfusun %20'sini oluşturan Kürt seçmenin pozisyonunun en büyük suallerden birine işaret ettiğini kaydetti.

SİYONİST’E GÖRE SELAHATTİN DEMİRTAŞ “KARİZMATİK LİDER”, PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL, “ASİ GRUP”

Devamla yazıda, "terörist örgüt" olarak anılmak yerine "asi grup" olarak anılan PKK ile mücadele edildiği ifadesinden kaçınılarak, Kürtler ve Kürt milliyetçiliği ile savaşıldığını, Türkiye'nin bu tavrının da Türkiye ve Suriye'deki Kürtler arası dayanışmayı arttırdığı öne sürüldü. Ayrıca 2014'ün sonunda başlayıp Kobani'de süren 5 aylık mücadelede, Türk ordusunun "İslam Devleti" ile savaşan "Kürt ordusunu" desteklemek yerine izlediğini, Amerikan desteği olmasa "İslam Devletinin" kazanacağını belirtti. Siyonist profesörün iki terör örgütünü anarken birisini "Kürtler", diğerini ise "İslam Devleti" diye ifade suretiyle yazısında ahlaksızca bir algı operasyonunu biçimlendirdiği de dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca HDP'nin "karizmatik lideri" Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın terör propagandası yapmaktan içeri alınması ve Erdoğan tarafından HDP'nin bir terör organizasyonu olarak tanımlandırıp suçlu konumuna düşürülmesini de pek olumsuz bir iş olarak yorumladı. Keza Demirtaş'ın Erdoğan'a denk durumda olmasa ile onun "ana hedefi" haline geldiğini ve Erdoğan'ın son olarak Demirtaş'ın ölüm cezası hak ettiğini deklare ettiğini de yazısına aktardı.

TERÖRİST KATLİAMINA ÜZÜLDÜ, TÜRKİYE’Yİ KÜRTLERE SAVAŞ AÇMAKLA İTHAM ETTİ

Yazıda ilerledikçe tam siyonist tavrına bürünüp gerçekleri tepe taklak eden Tel Aviv profesörü, Türkiye'nin 2015'te güneydoğuda "Kürtlere savaş açtığını", barışçıl bir çözüm fikrinin sona erdirildiğini, Kürt şehir ve kentlerinde Kürt nüfusa şiddetli baskı yapıldığını, Kürt bölgelerinde çok büyük yıkımlar olduğunu yazmak melunluğunu gösterdi.

Densiz prof, "2018'in başında Suriye Kürdistan'ındaki Afrin'e Türk saldırı ve işgali, Erdoğan'ın Kürtlere karşı savaşı, Türk milliyetçi hislerini ateşleme ve yaklaşan seçimleri kazanmak için esas bir sıçrama tahtasına döndürmek kararlılığını sergiledi" herzelerini savurdu.

Yazısını, hemen tüm muhalif kesimin internette dolaştırıp durduğu Erdoğan'ın HDP'nin %10'un altında kalmasının kendi faydalarına olduğuna dair sözleri ve aksi durumun Erdoğan için tehlike olduğu yorumu ile bitirmesi de şayan-ı dikkat bulundu.

Siyonistlerin seçimi kendileri için ne denli önemli bulup, Reisicumhurun zarar görmesi için temennilerini ne denli açıklıkla ifade ettikleri de tarihi seçimin tarihi sürecine kayıt edilmesi gereken mühim bir husus ve düşündürücü bir faktör olarak dikkat çekmektedir.

Kaynak: yeniakit.com.tr