"Siyonistin Papa'sı"

"Siyonistin Papa'sı"

Katoliklerin ruhani lideri, kritik Ortadoğu ziyaretinin finalini tam da kendisinden beklenen şekilde insanlığın baş belası Siyonizmi kutsayarak noktaladı

Papa’nın, ziyaretinin son gününde İsrail’in baskıları sonucu, “Filistin terörizm kurbanları anıtı” adını taktıkları mekanı ziyaret etmesi ülkeyi sevince boğdu… Papa’nın burada üzüntüden gözyaşı döktüğü sırada , İsrailliler sevinç gözyaşlarına hâkim olamıyordu…  Ve Siyonist ağızlardan, “Bu topraklardaki köklerimizin varlığı teyit edildi” nidaları dökülüyordu..



“Papa üzüntüden, İsrail sevinçten gözyaşı döktü”

Papa Franciscus, dün “Ortadoğu turu”nun amacını açık edecek ve İsrail hükümetinin de büyük önem verdiği ziyaretleri gerçekleştirdi. Dünyanın baş belası Siyonizm’in kurucusu Theodor Herzl’nin mezarını ve “Yad Vaşem” soykırım müzesini ziyaret eden Papa Franciscus’un burada “gözyaşı dökmesi” İsrail tarafından “sevinç gözyaşları”yla karşılandı. “Papa Franciscus, Başbakan Netanyahu’nun talebi üzerine, “Filistin terörizminin kurbanları” adını taktıkları anıtı da ziyaret etmesi ülkede sevinçle karşılandı. Soykırım anıtına çelenk bırakan Franciscus, soykırımdan kurtulan 6 kişiyle tokalaşıp ellerini öptü.



Siyonistlerde Sevinç çığlıkları: “Köklerimizi sağlamlaştırdı”

İsrail Kanal 1 televizyonu, Franciscus’un bu kritik ziyaretleriyle Yahudi İsrail Devleti tarihini tanıdığını gösterdiğini, bu ziyaret “Daha önce benzeri görülmemiş önemli bir duruş ve İsrail Devleti’nin bu topraklardaki köklerinin varlığını teyit” şeklinde değerlendirildi. İsrail Başbakanlık sözcüsü Ofer Gendelman ise sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, “Papa Franciscus, Başbakan Netanyahu’nun talebi üzerine, Filistin terörizminin kurbanlarını anmak için anıtı ziyaret etti” ifadelerini kullandı. Gendelman, Netanya’nun Papa Franciscus’a anıtı ziyaret ederek talebini yerine getirmesinden dolayı teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Küfür tek millettir!

Siyonist İsrail, emperyalist Avrupa ve ABD’nin sonsuz desteğini arkasına alarak Filistin’de ve Ortadoğu ülkelerinde yıllardır Müslümanları öldürürken Kudüs’te bir araya gelen Papa Franciscus ve Fener Rum Patriği I. Bartholomeos bölgedeki Hıristiyanların durumundan ‘derin endişe’ duyduklarını belirttiler. Papa, sözde barışçıl tavrının ardında İsrail’in insan hakları ihlallerine göz yummaya devam edecekleri mesajını verdi.

Papa Franciscus, Mescid-i Aksa avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra’yı ziyaret etti. Doğu Kudüs’e ulaşır ulaşmaz Mescid-i Aksa’nın avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra’yı ziyaret eden Papa Franciscus, burada Kral Abdullah’ın yardımcısı Prens Gazi bin Muhammed, Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin ve önde gelen Filistinliler tarafından karşılandı. Papa bu ziyaretin ardından Burak Duvarı’nı ziyaret etti. Papa Franciscus, Mescid-i Aksa’nın avlusunda yer alan Kubbet-üs Sahra’yı ziyaretinin ardından, Mescid-i Aksa avlusunun batısına bitişik olan Burak Duvarı’nı ziyaret etti. Papa Franciscus, Yahudi ulusal hareketi ve Siyonizm’in kurucusu Theodor Herzl’nin mezarını ve “Yad Vaşem” soykırım müzesini de ziyaret etti. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından karşılanan Papa Franciscus, Kudüs’teki Herzl dağında Siyonizm’in kurucusu Theodor Herzl’in mezarına çelenk bıraktı. Papa ayrıca II. Dünya savaşı sırasında soykırımda hayatını kaybeden Yahudilerin anısına kurulan Herzl dağındaki “Yad Vaşem” soykırım müzesini ziyaret etti.

Zavallı hıristiyanlar!

Papa Franciscus, Patrik I. Bartholomeos ile Kudüs’teki Papalık Elçiliği’nde (Vatikan’ın Kudüs’teki temsilciliği) bir araya geldi. İkili, yaptıkları görüşmenin ardından ortak yazılı açıklama yayımladı. Papa Franciscus ve Patrik I. Bartholomeos’un, Ortadoğu’daki Hristiyanların durumundan derin endişe duyduklarını vurguladıkları açıklamada, “Barışın elde edilmesi için gereken tek aracın silah değil affetme, uzlaşı ve diyalog olduğuna kanaat getirdik. Tüm Hristiyanları, Müslümanlar, Yahudiler ve diğer dini inançlara sahip kişilerle diyaloğu güçlendirmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.



İsrail’in ‘var olma’ hakkını tanımak, işgale evet demektir

Papa Franciscus, sözde barışçıl tavrının ardında İsrail’in insan hakları ihlallerine göz yummaya devam edecekleri mesajını verdi. Filistin topraklarını işgal ederek yasadışı bir işgal birliği kurarak adına İsrail devleti diyen Siyonistlerin de Filistinliler gibi ‘var olma’ hakkına sahip olduğunu belirtirken, Papa aslında Hıristiyan dünyasının bakış açısını gözler önüne serdi. Papa, “İsrail’in var olma ve uluslararası olarak sınırlarının tanınma hakkı olduğu gibi Filistin halkının da tanınmış ve özgürce yaşayacağı bir vatana sahip olma hakkı var” dedi.



Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i, Vatikan’da birlikte barış için dua etmeye çağıran Papa Franciscus, “Filistin ve İsrail’in liderlerini iki devletli çözüm için uzlaşı ve diyaloğu esas almaya davet etti.

MİLLİGAZETE