Siyonist Zulüm Sürüyor El-Fevvar Mülteci Kampı'na Baskın

Siyonist Zulüm Sürüyor El-Fevvar Mülteci Kampı'na Baskın

Siyonist İşgal Güçlerinin dün, Batı Şeria'daki El-Halil kentinin güneyinde yer alan El-Fevvar Mülteci Kampı'na şehit Muhammed Eş-Şevbeki'nin evini yıkmak üzere düzenlediği baskın sırasında 1 Filistinli şehid oldu, 50'den fazla kişi yaralandı ve çok sayıda

Siyonist İşgal Güçlerinin dün, Batı Şeria'daki El-Halil kentinin güneyinde yer alan El-Fevvar Mülteci Kampı'na şehit Muhammed Eş-Şevbeki'nin evini yıkmak üzere düzenlediği baskın sırasında 1 Filistinli şehid oldu, 50'den fazla kişi yaralandı ve çok sayıda kişi işgal güçleri tarafından tutuklandı.
 İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde kampı kuşatırken kamp üzerinde işgal ordusuna ait insansız hava araçlarının uçtuğu bildirildi.
 El-Fevvar Mülteci Kampı, Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim 2015'ten bu yana en şiddetli çatışmaların yaşandığı kamp olarak biliniyor.
 Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, işgal askerlerinin kampın tüm mahallelerine dağıldığı, evlerin çatılarına çıktığı ve kampı dört taraftan kuşatan tepelere keskin nişancılar yerleştirdiği bildirildi.
 Yerel kaynaklar, yüzlerce askerin onlarca askeri araçla kampa baskın düzenlediğini belirtirken, görgü tanıkları Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında uzun çatışmalar sürdüğünü belirtti.
 Filistin Sağlık Bakanlığı ve Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamalara göre; yaşanan çatışmalar sırasında 17 yaşındaki Muhammed Ebu Heşheş, göğsüne isabet eden kurşunla şehid olurken. Çatışmalarda 50'den fazla kişinin yaralandığı ifade edildi.
Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, yaralıların çoğunun vücudunun alt bölgesinden, bazılarının ise karın ile omuz bölgelerinden yaralandığı, çok sayıda kişinin de bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.
fiemislami-analiz