Siyonist Zulüm Sürüyor

Siyonist Zulüm Sürüyor

İsrail, yüzde 95'ini işgal altında tuttuğu Ürdün Vadisi'nden Filistinlileri sürüyor..

İsrail tamamını işgal etmeyi planladığı Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'nin yüzde 95'ini hali hazırda işgal etmiş durumda. Geri kalan yüzde 5'lik bölümde yaşayan Filistinlilere ise rahat vermiyor.

Yüzlerce Filistinli Ürdün Vadisi'nde bulunan evlerinden geçtiğimiz günlerde çıkarıldı. İsrail yüzde 95'ini işgal altında tuttuğu bölgenin Filistinlilerin yaşadığı yüzde 5'lik bölümünde de askeri tatbikat yaparak fiilen işgal yapıyor. Bölgede yüzün üzerinde askeeri aracın, helikopterlerin ve diğer askeri unsurların bulunduğu ve İsrail ordusunun bu bölgede 3 Mayıs'tan bu yana askeri tatbikat yaptığı belirtiliyor.

İsrail ordusunun Bombardıman Destek Birliği 282'nin gerçekleştirdiği tatbikatta gerçekleştirilen bombardımanlar yüzünden bölgede yaşayan Filistinli çiftçilerin evleri ve tarlaları büyük hasar gördü.

İsrail ordusu Filistinlileri evlerinden uzaklaştırmakla kalmadı, bombardımanda yanan ev ve tarlaları söndürmek için bölgeye gitmeye çalışan Filistin itfaiyesine bağlı araçları ve itfaiyeciler bölgeye sokmadı. Ürdün Vadisi'nin Hamra bölgesinde yaşayan 47 aileye İsrail ordusu tarafından ihtarname gönderildiği ve yapılacak askeri tatbikat için 4-7 Mayıs tarihleri arasında evlerini boşaltmaları istendiği belirtildi. Bazı ailelere ise herhangi bir ihtarname gönderilmediği ve zorla evlerinden çıkarıldıkları bildirildi.

İsrail ordusunun yerleşim yerlerine ve tarım alanlarına yakın bölgede düzenlediği tatbikat sırasına kullanılan gerçek mühimmat ve bombaların bölgedeki Filistinli halka büyük zarar verdiği belirtiliyor. İsrail ordusunun tatbikatında birçok Filistinli çiftçinin evinin zarar gördüğü ayrıca 4 bin dönüm ekili tarım alanının yandığı ve Filistinli çiftçilerin birçoğunun hasat alamayacağı kaydediliyor.