Siyonist Zindanlarındaki  Mazlum Çocuklar

Siyonist Zindanlarındaki Mazlum Çocuklar

İşgalci çetelerin zindanlarında tutulan Filistinli 400 esir çocuk, en basit haklarından bile mahrum durumda.

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, 18 yaşından küçük 400 çocuğun işgal zindanlarında esir tutulduğunu bildirdi.

Heyet, her yıl 5 Nisan'da kutlanan "Filistinli Çocuk Günü" öncesi yayınladığı bildiride, işgal çetelerinin El-Aksa İntifadası'nın başladığı Eylül 2000'den bu yana yaklaşık 10 bin çocuğu alıkoyduğunu ifade etti.

Söz konusu çocuklardan birçoğunun 18 yaşını geçtiği ve hâlâ esir tutuldukları kaydedilen bildiride, uluslararası toplum ve çocuk hakları savunucusu örgütler, işgal zindanlarındaki Filistinli çocukların çektiği sıkıntılara son vermek için acilen duruma müdahaleye davet edildi.

Heyet, işgalcilerin Filistinli çocukları gece yarısı alıkoyarak güvenlik merkezlerine götürdüğünü, yemek ve su verilmeyen çocukların şiddetli bir şekilde darp edildiğini söyledi.

Bildiride ayrıca, güvenlik merkezlerinde kötü muameleye, tehdit ve hakaretlere maruz kalan çocuklardan işkence ve baskı altında itiraf alındığı kaydedildi.

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Ekim 2015'te intifadanın başlamasından bu yana işgal zindanlarındaki Filistinli esir çocuk sayısının Şubat 2009'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ve 400'ü aştığını belirtti.  

Bildiride, son dört yılda Filistinli çocuk esirler konusunda bir takım gelişmeler yaşandığı, işgalcilerin çocuk esirlere on yıl ve hatta müebbet hapse kadar çıkan cezalar verilmesine imkân sağlayan yasalar çıkardığı kaydedildi. (İLKHA)