Siyonist Yıkım Devam Ediyor

Siyonist Yıkım Devam Ediyor

İsrail, Kudüs'teki bir cami ve bazı evlere ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkım tebligatı yaptı

Kudüs Belediye ekipleri, polis eşliğinde kuzeydeki Selvan beldesine baskın düzenleyerek, bir caminin yanı sıra bazı ev ve iş yerlerine yıkım tebligatı yaptı.
Vadi Hulva İnsan Hakları Bilgi Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, belediye ekiplerinin, Bi'r Eyyub ve Ayn el-Levze mahallelerindeki el-Ka'ka Camisi'nin yanı sıra inşaatı devam eden ve inşaatı biten bazı evler ile otoparkların ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım yapılacağı tebligatı yaptığı kaydedildi.
Açıklamada, tebligata itiraz için 30 gün süre verildiği ve ilgili yerlere itiraz edilerek yıkım kararının durdurulmaması halinde yıkım emrinin yerine getirileceği ifade edildi.
Bu arada, Gazze millet meclisinden Hamas Milletvekili Meryem Salih, yaptığı açıklamada, Selvan'daki yıkım emirlerini, "İşgalcilerin Kudüs'te üst üste işlediği suçların devamı" olarak niteledi.
Salih, özellikle de yıkım çalışmaları ve Kudüs ile Batı Şeria'da arazilere el konulmasının gölgesinde Filistin yönetiminin derhal İsrail ile barış müzakerelerini durdurduğunu ilan etmesi gerektiğini ifade etti.