Siyonist Yetkili: Muhammed bin Salman'a Övgüler Yağdırdı

Siyonist Yetkili: Muhammed bin Salman'a Övgüler Yağdırdı

Siyonist yetkili: Muhammed bin Salman Ortadoğu’daki 'devrimci figürlerden' biri dedi .

 Son günlerde İsrailli yetkililerle çeşitli temaslarda bulunan Siyonist muhalefet lideri ve İş Partisi’nin Knesset üyesi Isaac Herzog, Arabistan’ın elektronik gazetesi İlaf’a verdiği röportajda, başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinden, barış sürecindeki tıkanıklığın aşılması için çaba göstermelerini istedi.

Siyonist Yetkili: Muhammed bin Salman'a Övgüler Yağdırdı

Röportajın devamında, Arap ülkelerinden Kudüs şehrinin kutsal mekanlarında Arabistan’a özel bir konum vermeleri talebinde bulunan Hezrog, Amerika Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın sarfettiği “İsrail’in Kudüs’deki toprak bütünlüğünün sınırları müzakerelerde belirlenecektir” şeklindeki cümlesi üzerinde düşünmelerini istedi.

Siyonist rejimin muhalefet lideri, açıklamalarının devamında, Mısır’a yaptığı bir ziyarette, bu ülkenin cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile görüştüğünü, ayrıca Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile de birkaç kez Ürdün’de bir araya geldiğini ve kendisini Knesset’te konuşmaya davet ettiğini ileri sürdü.

İş Partisi’nin üyesi Herzog’un iddiasına göre, Mısır, Ürdün, Arabistan, BAE, Fas, Bahreyn, Kuveyt ve Umman gibi Arap ülkelerinin İran ve DAİŞ’e karşı İsrail’le ortak çıkarları bulunuyor.

Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliahtlerinin tutum ve yaklaşımlarını, “takdire şayan ve heycan verici” tutum ve yaklaşımlar olarak niteleyen Siyonist muhalif lider, Arabistan veliahdi Muhammed bin Selman’ın bölgede yeni bir tarih başlatan Ortadoğu’daki “devrimci figürlerden” biri olduğunu öne sürdü.

Röportajda Suriye’deki gelişmelere de değinen Herzog, İran’ın Suriye’de İsrail sınırlarına yakınlaşması ele alınması gereken büyük bir tehdit hükmünde olduğunu söyledi.

Welayet