Siyonist Yerleşimcilerden Aksa'ya Baskın

Siyonist Yerleşimcilerden Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimciler her gün Mescid-i Aksa'ya provokatif baskınlar düzenliyor.

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (18 Mart Çarşamba) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yerel medya kaynakları, 26 Yahudi yerleşimciden oluşan ve Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen grubun avlunun çeşitli bölgelerinde dolaştığını, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan cemaatin ise Yahudi yerleşimciler Es-Silsile Kapısı'ndan çıkana kadar yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiğini söyledi.

Kaynaklar, işgal polisinin baskına tepki gösteren erkekleri ve kadınları daha sonra gözaltına alınmaları için kamerayla kaydettiğini ifade etti.

İşgal polisinin Kral Faysal Kapısı'nda Filistinli bir kadın öğretmen ve El-Aksa Anaokulu'ndan 10 kız öğrencinin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermediğini ve kimliklerine el koymak istediğini bildiren kaynaklar, kadın öğretmenin ise karşı çıkarak kimliklerini teslim etmediğini ve işgal polisinin daha sonra öğretmenin ve öğrencilerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermek zorunda kaldığını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın kapılarında görev yapan işgal polisleri Filistinli kadınların kimliklerine girişte el koyuyor ve baskınları protesto gösterilerine katılanları çıkışta gözaltına alıyor.