Siyonist Yazar: “Bozguna Uğrayan Ordumuz En Seçkin Subaylarını Kaybetti”

Siyonist Yazar: “Bozguna Uğrayan Ordumuz En Seçkin Subaylarını Kaybetti”

Siyonist yazarlar ölen askerlerin İsrail ordusunun omurgası durumunda olduklarını ifade ettiler.

Yediot Aharanoot gazetesinin yazarlarından siyasi analist Shimon Shiffer, Hamas ve İslamî Cihad hareketinin İsrail ordusuna karşı çetin bir direniş gösterdiklerini, bu durumun inisiyatifi ellerine almalarına neden olduğunu ve durumun kanlarını kaynattığını, devam eden askeri operasyonun ise şimdiye kadar hiçbir hedefini gerçekleştirmediğini yazdı.

Siyasi konularda uzman araştırmacı yazar Shimon Shiffer İsrail askerlerinin şimdiye kadarki operasyonlarının misilleme ve cevap vermenin ötesine geçmediğini savundu.

Konuyu işleyen gazetenin diğer yazarları da işgal askerlerinin Gazze harekâtıyla en seçkin subay ve komutanlarını kaybettiğini, bunlardan bazılarının tugay komutanları olduğunu, meydan savaşında birçok silahı kullanma kabiliyetine sahip olan bu askerlerin ordunun omurgası durumunda olduklarını ifade ettiler.

Gazze’ye karşı kara harekâtı başlattığını duyuran işgal güçleri sınırda Kassam Tugayları’nın çetin direnişi karşısında birçok subay ve askerini kaybetti. Tarihinde ilk kez bu kadar çetin bir çatışmayla karşılaşan işgal ordusu ilk kez bir günde çok sayıda kayıp vermiştir.