Siyonist Vekiller : Taş Atanı Kurşunlayalım

Siyonist Vekiller : Taş Atanı Kurşunlayalım

İsrailli Milletvekilinden küstah çağrı: Taş atan tüm Filistinlileri kurşunlayın

Siyonist İsrail Parlamentosu Knesset'teki Milletvekilli Uzi Dayan, işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’da İsrail askerlerine güçlük çıkartan ve taşlarla çatışmalara giren her Filistinlinin mermilerle vurulmasını talep etti.

İbranice yayın yapan 0404 haber sitesi, İsrail Dışişleri ve Savunma Komitesinin bugün (14 Ekim Çarşamba) İsrail askerlerine taş atan ve güçlük çıkartan başta gençler ve çocuklar olmak üzere Filistinlilere karşı askerlerin tutumu hususunda Knesset'te toplantı yapacağını aktardı.

Diğer yandan ırkçı Yahudi Milletvekili Uzi Dayan, İsrail askerlerinin, çocuk genç bakmaksızın güçlük çıkartan her Filistinlinin kurşunlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca Dayan, işgal güçlerini, Filistinli vatandaşların evlerini yıkma hususunda aceleci davranmaya çağırdı.

İşgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden işgalci İsrail rejimi, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkıyor. 

İşgalci İsrail’in yıkım ve tutuklama zulmüne karşı gençler başta olmak üzere bütün Filistinli vatandaşlar, taş ve molotof kokteyleri ile direniş gösteriyor.   


Filistin Enformasyon Merkezi