Siyonist  Vahşet Sürüyor

Siyonist Vahşet Sürüyor

İsrail işgal güçleri, dün işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde Filistinli yaşlı bir adama saldırıp vahşice darp etti.

İsail işgal güçleri, dün işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde Filistinli yaşlı bir adama saldırıp vahşice darp etti.

Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerm'e bağlı Cebara ve Şufe beldelerindeki Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için düzenlenen gösteriye müdahale eden işgalci İsrail askerleri, 64 yaşındaki Filistinli Hayri Hanun'u yerlerde sürükleyerek darp etti. İşgal güçleri tarafından tutuklanan Hayri Hanun birkaç saat tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

Protesto gösterisine katılan vatandaşlar, işgalci İsrail’i protesto ederek, Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesine karşı durmak için gösteriyi düzenlediklerini belirtti.

Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Heyeti Sözcüsü Abdullah Ebu Rahme, onlarca dönüm tarım arazisine el konularak Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesine karşı durmak için burada olduklarını söyledi. 

Yaptığı açıklamada Ebu Rahme, söz konusu projenin kentin güneyindeki beldeleri merkezden ve kuzeyden ayıracağını ifade ederek, Filistinli gruplara harekete geçme çağrısında bulundu.

Bölge sakinleri, İsrailli yetkililerin geçen yıl kendilerine bu topraklarda bir sanayi bölgesi kurmak için yaklaşık 800 dönümlük bir alana el koymayı planladıklarını bildirdiğini belirtiyor.