Siyonist Uzmanlar: Hamas Batı Yaka’da Yıkamayacağımız Siyasi Bir Tünel Açtı

Siyonist Uzmanlar: Hamas Batı Yaka’da Yıkamayacağımız Siyasi Bir Tünel Açtı

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanot gazetesinin askeri analistlerinden Alex Fishman...

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Yediot Aharanot gazetesinin askeri analistlerinden Alex Fishman, yazdığı son makalesinde İsrailli liderlerin Hamas’ın İsrail’e doğru açtığı tünellerle uğraşırlarken hareketin bugünlerde Batı Yaka’da inşa ettiği devasa siyasi tünelden habersiz olduklarını belirtti.

Fishman yaptığı değerlendirmede, “Hamas’ın Batı Yaka’da inşa ettiği siyasi tünel İsrail’in Batı Yaka’daki bütün kartlarını yok edecek ve bu tüneli teknolojik araçlarla imha etmek de mümkün değildir. Tünel kazma seslerinin her tarafta işitildiği doğrudur. Ancak İsrail liderleri uykuya dalmış, durumun farkında değiller. Birkaç hafta sonra Hamas, hukuki ve demokratik yollarla Batı Yaka’daki belediyeleri ele geçirecek, ardından Filistin Yönetimi'ni de ele geçirecek” dedi.

Fishman değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Abbas 4 ay önce belediye seçimlerinin olacağını duyurdu. Kendisi gibi İsrail de Hamas’ın seçimlere katılacağını tahmin etmiyordu. Fetih 2012 yılında uyguladığı senaryoyu bu seçimde de uygulamak istedi. O zaman yapılan seçimlerde Fetih kendi kendine zafer kazandı. Ancak Hamas birkaç hafta sonra yapılacak seçimlere katılacağını belirterek bombayı patlattı. Bu bomba Batı Yaka’yı alt üst etti.”

Yakında yapılacak seçimlerin sıradan bir seçim olmadığına dikkat çeken Fishman, daha sonra şöyle dedi: "Yani bu seçim vatandaşların su ve altyapı çalışmalarıyla ilgili bir hizmet süreci de değil. Aksine bu seçimin çok derin siyasi anlamları var. Bu seçim bünyesinde bütün birimleriyle Fetih’i yönetimden uzaklaştırma tehdidi taşıyor. Hamas’ın büyük bölgelerde ve şehirlerde zafer kazanacağından kimsenin şüphesi yok.”