"Siyonist Rejimi Asla Tanımayacağız"

"Siyonist Rejimi Asla Tanımayacağız"

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf...

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka'daki önde gelen liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf, Hamas'tan işgal rejiminin tanımasını isteyen Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi Ramallah muhabirine konuşan Şeyh Hasan Yusuf, dış çevrelerin Filistin iç işlerine müdahalesinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bize şantaj ve dikte yapamazlar" dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, bu akşam (23 Nisan Çarşamba) Hamas ve Fetih hareketleri arasında imzalanan uzlaşı anlaşmasının Gazze'de basın toplantısıyla ilan edilmesinin ardından Ramallah'taki Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanlığı binasında yaptığı açıklamada, Filistinlilerin birlik olmak için gösterdikleri çabaları anlayışla karşıladıklarını ve geriye doğru değil ileriye doğru bir adım olduğu sürece olumlu bir adım olduğunu söyledi. Kurz, Hamas'ın işgal rejimini tanıyarak şiddete başvurmayı reddetmesi gerektiğini öne sürdü.

Kurz'un açıklamalarını eleştiren Şeyh Hasan Yusuf, uzlaşı anlaşmasının Filistin'in iç işi olduğunu ve kararı başkasının değil Filistinlilerin vereceğini söyledi. Yusuf, muhalif bir hareketten "İsrail"i tanımasını istemenin akla ve mantığa aykırı olduğunu ifade etti.