Siyonist Rejim Ordusunun Yeni Katili Görevi Devraldı

Siyonist Rejim Ordusunun Yeni Katili Görevi Devraldı

İsrail Genelkurmay Başkanlığına Korgeneral Gadi Eisenkot getirildi. 

 

Kudüs'te düzenlenen devir teslim törenine, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yalon ile diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.

 

Benny Gantz'dan görevi devralan yeni Genelkurmay Başkanı Korgeneral Eisenkot, törende yaptığı konuşmada, "Bu görevi Ortadoğu'nun geçtiği zor dönemde devralıyorum. Benim dönemimde ordumuz her zaman İsrail halkını korumaya hazır olacaktır" dedi.

 

"Önümüzdeki 4 yıl bütün dünyayı değiştirecek"

 

İsrail Başbakanı Netanyahu da yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki 4 yılın bütün dünyayı değiştireceğini düşünüyorum ancak sadece gerçekten güçlü olanlar bu süreçten selametle çıkacak" dedi.

 

İran'ın Lübnan'da Hizbullah, Gazze'de Hamas ile İsrail'i tehdit ettiğini belirten Netanyahu, "Şimdi de Golan Tepeleri'ne 2 bin asker yığarak yeni bir cephe oluşturdular" diye konuştu.

 

İsrail Savunma Bakanı Ya'alon ise yaptığı konuşmada, "Filistin otoritesinin çökmesi İsrail'in menfaatine değildir. Aksine, istikrarlı, sorumlu ve işbirliğine açık bir Filistin otoritesini arzuluyorum. Açıkçası İsrail ordusunun öncelikli düşmanları, İran, Hizbullah, Hamas, Müslüman Kardeşler ve evrensel terör örgütleridir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Tiberias şehrinde doğan 54 yaşındaki İsrail'in yeni Genelkurmay Başkanı Eisenkot, 1997-1998 yılları arasında Golan Taburu'nda görev yaptı. 1999 yılında dönemin Başbakanı Ehud Barak'ın askeri danışmanlığını yürüten Eisenkot, 2003'teki 2. İntifada döneminde de İsrail ordusunun Batı Şeria biriminin komutanlığını yürüttü.

 

Kaynak : AA