Siyonist Rejim Nekbe Gösterilerine Müdahale Etti

Siyonist Rejim Nekbe Gösterilerine Müdahale Etti

Filistin'de birçok yerde düzenlenen Nekbe gösterilerine işgal askerleri müdahale etti, çok sayıda kişi yaralandı...

Bugün (15 Mayıs) Cuma namazı sonrasında Batı Yaka'da siyonist işgal güçlerinin kontrolündeki bölgelere yakın noktalarda, Filistinliler arasında "Nekbe" yani "Büyük Felaket" olarak anılan siyonist işgal devletinin kuruluşunun ilan edilmesinin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen gösterilere işgalci askerlerin silahlı müdahalede bulunmaları sonucu meydana gelen çatışmalarda birçok kişi yaralandı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli göstericilerden bazıları gerçek mermilerle yaralanırken bazıları da atılan gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikeleri yaşadı.

Bugün Batı Yaka'nın değişik beldelerinde Cuma namazı sonrasında, Büyük Felaket'in 67. yıl dönümünü anma amacıyla çeşitli gösteri eylemleri düzenlendi. Batı Yaka bölgesindeki gösterilerin en yoğun olduğu bölgeler ise haftalık Cuma eylemlerinin düzenlendiği Nalin köyü, Ramallah'taki Ofer hapishanesinin bulunduğu bölge ve Kalkiliya yakınındaki Kefer Kadum köyüydü. Gazze bölgesinde de Şucaiyye mahallesinin yakınında bir gösteri düzenlendi.

Batı Yaka bölgesindeki gösterilere işgal güçleri gerçek mermilerle, plastik mermilerle, gaz ve ses bombalarıyla müdahalede bulundular. Görgü tanıkları gösterilere katılan Filistinli gençler arasında yer alan ve Ramallah'ın Bitonya beldesinden olan üç gencin Ofer hapishanesi yakınında gerçekleştirilen gösteride gerçek mermilerle yaralandığını ve her üçünün de tedavi için Ramallah'taki Filistin Sağlık Merkezi'ne kaldırıldıklarını ifade ettiler.

Üç gösterici de Kalkiliya yakınındaki Kefer Kadum köyünde düzenlenen gösteride yaralandı.

 

fiem