Siyonist Rejim Ezan'ı da Susturdu

Siyonist Rejim Ezan'ı da Susturdu

Filistin Yönetimi, işgal rejiminin talebiyle merkezi ezan uygulamasını iptal etti...

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Tulkerem şehrindeki Filistinli halk, daha önce alışık oldukları merkezi ezan sesini bir aydır duymuyor.

165 bin nüfusluk şehirde bir aydan beri hayata geçirilen uygulama halkın tepkisine neden olurken, ilk başta bunun teknik nedenlerle olduğunu düşünen halk daha sonra arkasında başka nedenlerin olduğunu öğrendi.

Tulkerem Evkaf Müdürü Adnan Said üç hafta önce Filistinliler aracılığıyla işgal rejiminden niteliklerini belirtmedikleri cihazlarda parazitlere neden olduğu gerekçesiyle ezanı durduklarına dair bilgi aldıklarını söyledi.

Said verdiği bilginin devamında, Evkaf Müdürlüğü'nün önceki cihazdan daha zayıf bir cihaz aldığını ancak işgal güçlerinin bunu da kabul etmediğini söyledi.

Bu arada, doksanlarda kurulan merkezi ezan sistemine toplam 173 camiden 123’ünün bağlı olduğu bildirildi.

Diğer taraftan işgalcinin yaptığı ve Filistin Yönetimi'nin ses çıkarmadığı bu uygulamaya sert tepki gösteren Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hasan Harişe, merkezi ezanın Filistin insanının günlük hayatının bir parçası olduğunu, buna saldırmanın Müslümanların duygularına saldırmak olduğunu ifade etti.

,

 

fiem