Siyonist Rejim 13 Bin Askerle Tatbikat Yapıyor

Siyonist Rejim 13 Bin Askerle Tatbikat Yapıyor

İşgal Ordusu Batı Yaka'da Geniş Çaplı Tatbikat Başlattı...

İşgal ordusu dün (1 Mart Pazar) Batı Yaka'da işgal rejimi yeni Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot'un direktifleri doğrultusunda ihtiyat güçlerinden 13 bin askerin katıldığı sürpriz bir tatbikat başlattı.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, ordudan üst düzey bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, tatbikatın resmi amacı başka olsa da asıl hedefin, Batı Yaka’da çıkabilecek çatışma ortamına karşı ordunun en geç Mart sonuna kadar hazır hale gelmesi olduğunu yazdı.

Siyonist kaynaklar, tatbikatın 2002'den bu yana gerçekleştirilen en büyük tatbikat olduğunu ve Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasındaki gerginlik nedeniyle gerçekleştirildiğini belirtti.

"Orta Bölge" Komutanlığı'na bağlı birliklerin yanında Genel Komutanlık'a bağlı hava ve istihbarat birlikleri ile özel kuvvetlerin de tatbikata katıldığı ve tatbikatın iki gün süreceği ifade edildi.

Tatbikatın Batı Yaka'da bir patlama yaşanması ve geniş çaplı halk gösterilerinin yapılması, silahlı eylemler yapılması ve işgal askeri kaçırılması, çok sayıda yaralının olacağı saldırılar gerçekleşmesi ve Batı Yaka'da birçok bölgenin işgali senaryolarına göre yapılacağı bildirildi.

İşgal ordusunun Filistin Yönetimi'ne tatbikatla ilgili bilgi vererek, tatbikat sırasında Batı Yaka'da yoğun askeri hareketlilik olacağını ilettiği kaydedildi.

 

fiem