Siyonist Mekan "Mezbahaya Döndü"(Foto)

Siyonist Mekan "Mezbahaya Döndü"(Foto)

Kudüs baskını, pervasızca katliam yapma hakkını kendisinde gören Siyonistler'i şaşkına çevirdi. İsrailli yetkili durumu "mezbahaya döndü" şeklinde ifade etti...

Kudüs'te siyonistlerin bir eğtim merkezine giren bir Filistinli'nin en az 8 siyonisti öldürüp 35 tanesini de yaralaması üzerine siyonist rejim şoka girdi.

Son iki yıl içinde siyonistlere yönelik en sarsıcı eylem olan Kudüs operasyonu üzerine bir açıklama yapan Zak adlı yahudi ilk yardım teşkilatı şefi Yehuda Meshi-Zahav "orası tam bir mezbahaya döndü" sözleriyle alınan ağır darbeyi tasvir etti.

Siyonist rejim Kudüs emniyet şefi Aharon Franco "Kudüs Operasyonu" üzerine yaptığı açıklamada öldürülen siyonistlerin çoğunun 20 yaşlarında olduğunu belirtip operasyonu gerçekleştiren Filistinli mücahidin silah ve mermileri bir karton kutunun içine sakladığını, siyonist eğitim merkezinin kütüphanesine girerek yaylım ateşi açtığını belirtti.

Acil yardım sevrisi çalışanlarından Yerach Tucker operasyon sonrası olay mahallinde gördüklerini dile getirirken "Kütüphaneye koştum, karşımda yerde yatan gençler vardı. Çığlıklar içinde imdat çağrısında bulunuyorlardı. Odanın değişik yerlerine dağıtlmış cesetler vardı" dedi.

5 dakika boyunca kurşun yağdırdı

Kudüs operasyonu sonrasında basına açıklamalarda bulunan Yitzhak Dadon, Filistinli mücahidi kendisinin vurduğunu belirterek "saldırgan yırtık bir blucin giyiyordu. Öğrencilere AK-47 otomatik silahıyla ateş açtı" derken görgü tanıkları da Filistinli mücahidin siyonistlere yaylım ateşinin 5 dakika kadar sürdüğünü belirtti.

"O silahlı kişiyi gördüğümde havaya ateş açtım. Fakat birden bire gözden kayboldu. Onu tekrar gördüğümde kütüphanenin kapısına yaklaştı. İkikere başına ateş ederek onu vurdum. Sallanmaya başladı. bir başkası da otomatik tüfekle ona ateş ederek öldürdü" diyen Yitzhak Dadon Filistinli mücahidin nasıl şehid edildiğini anlattı.

"Bu Allah'ın bir intikamıdır..!"

Filistin İslami direniş hareketi Hamas'ın Gazez sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Kudüs operasyonu üzerine sevinçlerini dile getirerek "siyonistlerin katliamlarına karşı doğal bir tepki olan bu kahramanca operasyonu tebrik ediyoruz" derken Gazze'deki camilerin hoparlörlerinden operasyonu kutlayan sloganlar atılmaya başlandı. Hoparlörlerden "Bu Allah'ın bir intikamıdır" sözü yankılandı.

Bush'tan Olmert'e başsağlığı

Siyonist rejimin katliamlarına sınırsız destek verip Ortadoğu'ya yaptığı son ziyaretinde İsrail katliamlarına yeşil ışık yakan ABD Başkanı Bush, Kudüs operasyonu sonrasında siyonist rejim başbakanı Ehud Olmert'i arayarak başsağlığı diledi.

Bush Amerika'nın İsrail' olan desteğini yineleyerek "Saldırıyı en şiddetli bir şekilde kınıyorum. Amerika'nın kararlı bir şekilde bu korkunç saldırıyla yüzleşen İsrail'in yanında olduğunu Olmert'e söyledim" dedi.

BM Genel Sekreteri'nden kınama ve olağanüsüt toplantı

BM Genem sekreteri Ban Ki-moon'nin söscüsü Michel Montas ise "saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Genel sekreter politik süreci torpilleyen terir saldırılarının ve şiddetin devamından büyük bir kaygı duymaktadır" derken BM'nin Kudüs Operasyonu ile ilgili olarak olağanüstü toplantı düzenleyeceğini açıkladı.

Almanya: İsrail'in acısını paylaşıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Kudüs Operasyonu ile ilgili İsrail'e başsağlığı dileyererek "bu kanlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Fransa: Dehşet verici bir saldırı

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner Kudüs Operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada operasyonu "korkunç bir saldırı" şeklinde tanımlayarak bu saldırının barış görüşmelerini önlememesi dileğinde bulundu.

 

In this photo released by Zaka Rescue and Recovery, a rescue ...

Israeli rescue workers and citizens wait at the site of a shooting ...

Media and medical staff gather outside the site of a shooting ...

Medics bring a body out of the site of a shooting attack at ...

Israeli rescue workers wait at the site of a shooting attack ...

Ultra-Orthodox Jews protest outside the site of a shooting attack ...

In this photo releaded by Zaka Rescue and Recovery, a site of ...

Israeli medics evacuate a wounded youth from the site of a shooting ...

Ambulances drive away from the site of a shooting attack at ...

In this photo made released by Zaka Rescue and Recovery, a rescue ...

Israelis gather at the site of a shooting attack in Jerusalem, ...

In this photo released by Zaka Rescue and Recovery, bodies are ...

In this photo released by Zaka Rescue and Recovery , the body ...

In this handout photo made available by Zaka Rescue and Recovery ...

In this photo released by Zaka Rescue and Recovery, a medic ...

Israeli rescue workers are seen at the site of a shooting attack ...

Israeli rescue workers carry a body at the site of a shooting ...

In this handout photo released by the Government Press Office, ...

Members of the Israeli emergency service Zaka hold up a blood ...

A body lies on the floor behind a glass door stained with blood ...

Israelis react at the site of a shooting attack in Jerusalem, ...

Israeli police officers seal off the site of a shooting attack ...

An Israeli police officer holds up his weapon inside a Jewish ...

Israeli border police officers rush to the site of a shooting ...

Israeli special police forces and rescue teams gather outside ...

velfecr