Siyonist Medyadan Paralel Ağızla Selam Tevhid Haberi

Siyonist Medyadan Paralel Ağızla Selam Tevhid Haberi

İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde son dönemde uydurma delillerle tekrar gündeme getirilen sözde “Tevhid-Selam Terör Örgütü” hakkında bir haber yayımlandı...

İsrail’de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinde son dönemde yeniden gündeme gelen ve tamamen uydurma delillere dayanan “Tevhid-Selam Soruşturması” hakkında bir haber yayımlandı.

“İsrail heyetine de saldırı düzenleyen İran destekli örgüt Türkiye’de güç kazanıyor” başlığı kullanıldı. Jerusalem Post’un haberinde İran ile MİT arasındaki ilişkilere dair ‘kuşkuların’ arttığı belirtilirken, “İran’la bağlantılı terörist bir grup hakkında yürütülen soruşturmanın savcısının görevden alınması, ABD’li eski bir kontra istihbarat uzmanının Türk İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İran arasında ittifak ilişkisinin gelişmekte olduğuna dair iddiaları tekrarlamasına sebep oldu” ifadelerine yer verildi.

Bilgi eksiklikleriyle hazırlandığı belli olan haberde aynı zamanda Tevhid-Selam Örgütü’nün “Türkiyede yasadışı dinleme yapmakla” suçlandığı da iddia edildi. Haberin ilerleyen bölümlerinde şu cümlelere yer verildi:

Kendisiyle telefon aracılığıyla yapılan bir röportajda ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın eski kontra istihbarat şeflerinden John R. Schindler “Yıllardır devam eden soruşturma bu yaz sona erdirildi. Türkiye’deki seküler medya organları çılgına döndü” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de örgüte karşı yürütülen soruşturmanın iptal edilmesine dair karar hükümetin üst seviyelerinde verildiği belirtiliyor.

Schindler’e göre, Gürcistan’da ve İstanbul’da İsrail temsilciliklerine saldırı düzenlemeyi planlayan İran destekli örgüt Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi olan AKP yönetiminde güç ve etkisini arttırdı. Schindler, “Eski İstanbul Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer Tevhid Selam Terör Örgütü’nün Türkiye hükümeti ve AKP’nin üst kadro isimleri arasındaki ilişkileri basına verdiği uzun bir röportajla deşifre etmesinden dolayı uydurma suçlamalarla cezaevine yollandı.” dedi. 

İslami Analiz