Siyonist Lieberman İtiraf Etti

Siyonist Lieberman İtiraf Etti

Lieberman: "Gazze Şeridi'ni Silahsızlandırmak İmkansız"...

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dün (7 Eylül Pazar) yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde herhangi bir silahsızlandırma olmayacağını itiraf ederek, Ağustos sonundan beri yürürlükte olan ateşkesin devamının da şüpheli olduğunu söyledi.

Sadece İsrail'in Gazze Şeridi'ni silahsızlandırabileceğine inanan Lieberman, Gazze'nin silahsızlandırılması planının şu an için uygulanabilir olmadığına işaret ederek, İsrail'in Gazze'nin silahsızlandırılması konusunda ısrarcı olması gerektiğini ve Avrupalıların daha etkili bir kontrol istediklerini belirtti.

"Bizden başka hiç kimse Gazze Şeridi'ni silahsızlandıramaz ve bizden başka hiç kimse silahlı kişilerin silahlarını ellerinden almak için ev ev dolaşmaz" diyen Lieberman, gazetecilerle yaptığı görüşmede Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin uzun süre devam etmeyeceği öngörüsünde bulundu. Lierbeman, "Bence ateşkes kısa süreli olacak" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı, Norveçli mevkidaşıyla görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde asıl sınavın paraların ve yardım malzemelerinin Gazze Şeridi'ne gerçekte hakim olan Hamas Hareketi'nin eline geçmeden Gazze'nin yeniden imarının sağlanması olduğunu öne sürdü.

 

Filistin Enfermasyon Merkezi