Siyonist Kaynaklar: Hamas Yeni Tüneller İnşa Ediyor

Siyonist Kaynaklar: Hamas Yeni Tüneller İnşa Ediyor

Siyonist basın kaynakları Hamas'ı yeni savaş stratejileri geliştirdiğini belirtiyor...

Tevhidhaber / Özel Haber

İsrail medyası bu sabah, Hamas'ın son Gazze savaşında siyonistler tarafından bombalanan ve yıkılan sınır ötesi tünellerinin iki katına çıkardığını belirterek uyarılar yaptı.

Tıme of İsrael adlı siteninin haberine göre, Filistin İslami Direniş hareketi Hamas'ın Gazze için gönderilen inşaat malzemelerini yeni tünellere kullanıldığı iddia edildi.

Direniş, savaş sırasında tüneller vasıtasıyla çok sayıda operasyon yapmış ve siyonist rejime ağır darbeler vurmuştu.

Siyonist kaynaklar ayrıca Gazze'de savaş sırasında eksilen füze ve cephaneliklerin tamamlandığını belirterek, silahların bir ksımının Mısır'dan kaçakçılık yoluyla girdiğini, bir kısmının da Gazze'de üretildiğini öne sürdü.

Siyonist kaynaklar Mısır rejiminin kaçakçılık için kullanılan Refah'da ki tünellerin çoğunu imha ettiğini belirtirken yine de bazı tünellerin hala açık olduğunu söyledi.

Diğer taraftan Hamas'ın yeni bir savaş stratejisi geliştirdiğini belirten kaynak, son savaş sırasında "Demir Kubbe" füze savunma sistyeminin uzun menzilli füzeleri engelleyebilmesinin önüne geçmek için çabaladığını öne sürdü.

Bu kapsamda Direnişin kısa menzilli havan topları kullanmaya başlayacağını belirten kaynaklar, ardı ardına çok sayıda füze gönderebilen sistemin kurularak savunma sistemini ekarte etmeyi hedeflediğini belirtti.

Ynet'in haberinde ise Hamas'ın son günlerde denize doğru çok sayıda füze denemesi gerçekleştirdiği belirtilirken yeni bir savaş hazırığının tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Tevhidhaber.com