Siyonist Kamuoyunun %65'i Netanyahu'yu Yeni Hükümetin Başında İstemiyor

Siyonist Kamuoyunun %65'i Netanyahu'yu Yeni Hükümetin Başında İstemiyor

İşgalcilere ait araştırma şirketlerinin yaptığı anketler, işgal rejimi başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ve onun liderliğini yaptığı Likud Partisi'nin siyonist kamuoyunda ciddi anlamda oy kaybettiğini ortaya koyuyor. Yapılan son anketlere göre siyonist kam

İşgalcilere ait araştırma şirketlerinin yaptığı anketler, işgal rejimi başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ve onun liderliğini yaptığı Likud Partisi'nin siyonist kamuoyunda ciddi anlamda oy kaybettiğini ortaya koyuyor. Yapılan son anketlere göre siyonist kamuoyunun %65'i işgal rejimi başbakanı Netanyahu'yu gelecek dönemdeki hükümetin başında görmek istemiyor.

İşgal rejimi hükümetinde bir siyasi kriz yaşanması sebebiyle Netanyahu parlamentonun feshedilmesi ve erken seçime gidilmesi kararı almıştı. Bundan dolayı işgal rejiminin parlamentosu olarak bilinen Knesset'in yeni dönem üyelerinin belirlenmesi için 17 Mart 2015 tarihinde bir seçim yapılması bekleniyor.

Bu erken seçim kararıyla irtibatlı olarak araştırma şirketleri de siyonist kamuoyunun temayülünü belirlemek amacıyla anketler yapmaya başladı. Siyonistlere ait İkinci Kanal televizyonunun yaptırdığı bir anket siyonist kamuoyunun %65'inin Netanyahu'yu yeni dönemde hükümetin başında görmek istemediğini ortaya koydu. Böyle bir karşıt çoğunluğun oluşmasına ise ekonomik ve sosyal sorunların neden olduğu söyleniyor. Ancak Gazze'ye yönelik saldırıda işgal rejiminin ağır bir darbe almasının da önemli bir neden olduğu tahmin ediliyor.

Bununla birlikte anketler Netanyahu'nun yine siyasi liderler arasında birinci sırada yer aldığını gösteriyor. Buna da karşısında siyonist kamuoyunun kalabalık bir kesimini arkasında toplayan bir karizmatik lider bulunmaması neden oluyor. Çünkü ona destek verenlerin oranı yüzde %35 olarak görünürken, karşı çıkanların oyları belli bir siyasi partide toplanmayıp çok farklı partilere dağıldığından her bir muhalif liderin yahut partinin payına düşen oran %3 ile %12 arasında değişiyor.

FİEM