Siyonist Kabine Toplandı

Siyonist Kabine Toplandı

Netanyahu Batı Yaka ve Kudüs'te yaşanan olayları değerlendirmek için acilen kabineyi topladı.

Batı Yaka’da olayların gittikçe büyümesi üzerine işgal rejimi kabinesi dün (5 Ekim Pazartesi) gece durum değerlendirmesi yapmak için toplandı. İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu Siyonist lider, bakan ve komutanlarla yaptığı saatlerce süren görüşme ve tartışmanın ardından olayları daha da tırmandıracak kararlar aldı.

İşgal yönetimi kabinesinin gündeme aldığı en önemli madde, Batı Yaka ve Kudüs’te işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcilere taş atan Filistinli çocuklara ağır cezalar verilmesi ve eylem yapanların evlerinin yıkılması oldu.

İşgal kabinesi, dün gece geç saatlere kadar devam görüşmenin ardından çatışmaları alevlendirecek bir dizi karar aldı.

Eylem yapanların evlerinin en kısa zamanda yıkılması, Eski Belde’de yaralananlara yardım elini uzatmayanların cezalandırılması, Eski Belde’de asker sayısının artırılması, Kudüs ve Batı Yaka’da var olan güvenlik güçlerine destek güç verilmesi, intifadaya davet eden veya direnişi teşvik edenlerin ev ve işyerlerinde takip edilip tutuklanması, gösterilere katılanlardan daha fazla sayıda kişinin tutuklanması, internet üzerinde direnişi destekleyen veya buna teşvik edenlerin takip edilmesi alınan bir dizi karardan sadece bazıları.

Siyonist işgal rejimi medyasının verdiği haberlere göre, Birleşmiş Milletler toplantısından dönen Başbakan Netanyahu’nun bir araya geldiği Genelkurmay Başkanı, Şabak Başkanı ve diğer güvenlik liderlerine “ne oluyor, üçüncü intifada mı yaşıyoruz?” demesi üzerine, Siyonist komutanlar “hayır bu bir intifada değil. Bu Kudüs ve Batı Yaka’da meydana gelen terör eylemleridir. Filistin halkı işi daha da büyütmek istemiyor. Diğer taraftan şu ana kadar Filistin Yönetimi’yle var olan güvenlik işbirliği devam ediyor. Filistin güçleri bölgede güvenliği sağlamaya devam ediyor” bilgisini verdiler.

Haberlerde, işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şabak liderlerinden bazılarının ise yaşananların intifadanın ta kendisi olduğunu ve buna da Netanyahu’nun yol açtığını söyledikleri kaydedildi.

FİEM