Siyonist İsrail Zindanlarında 18 Kadın Esir Var

Siyonist İsrail Zindanlarında 18 Kadın Esir Var

İnsanlığın ve hukukun öldüğü işgal yönetiminde İsrail güçleri erkek esirler gibi kadın esirleri de sudan sebeplerle zindanlarda tutuyor.

Esir Kulübü bugün yayınladığı basın açıklamasında, işgal güçlerinin En-Nakab’daki cezaevinde bulunan kardeşi Muhammed Es-Sa’de’yi ziyarete giderken tutuklanan Amal Es-Sa’denin tutuklanmasıyla işgal zindanlarındaki kadın esir sayısının 18’e yükseldiğini belirtti.

Esir Kulübü yayınladığı açıklamada, esirlerden yedisinin 18 ay ile 16 yıl arasında değişen cezalar aldığını, geri kalan 11 esirin ise hâlâ zindanda tutulduklarını ve aleyhlerinde açılan davaların henüz sonuçlanmadığını ifade etti.

Esirlerden bazılarının böbrek yetmezliği, şeker hastalığı, tansiyon gibi ciddi hastalıklarla boğuştuğunu hatırlatan kulüp, cezaevi idaresinin hasta esirleri kasten ihmal ettiğini belirtti.

Şu anda işgal zindanlarında kadın esirlerin yanında yüzlerce erkek esir işgal rejiminin hukuksuz uygulamaları yüzünden ciddi sıkıntılar içinde yaşıyor. En basit insani haklardan mahrum edilen esirlere psikolojik ve fiziki işkence de uygulanıyor.

Esirlerden hasta olanlar ise gereken tedaviyi göremediğinden hastalıkları her geçen biraz daha ağırlaşıyor.