Siyonist Gazeteden Türkiye Açıklaması

Siyonist Gazeteden Türkiye Açıklaması

Siyonist İsrail Başbakanı 4 ülkeyle daha normalleşeceklerini duyurmuştu. Siyonist medyada yayımlanan skandal bir makalede "Türkiye ile uzlaşmanın tam vakti!" denildi.

Siyonist İsrail'de 2 yıl içinde gerçekleştirilen 4. seçim sonuçlanırken, seçimden önce Siyonist Başbakan Netanyahu üstü kapalı bir şekilde Orta Doğu'da 4 ülkeyle daha normalleşeceklerini söyledi. Netanyahu'nun Tel Aviv'den Mekke'ye doğrudan uçuş vaadi Suudi Arabistan ile normalleşme sinyali olarak algılanırken, Siyonist medyada yayımlanan bir makale; '4 ülkeden bir diğerinin Türkiye mi olacak?' sorularını akıllara getirdi.

"TÜRKİYE İLE UZLAŞMANIN TAM VAKTİ"

Siyonist İsrail iktidarına yakın Haaretz gazetesinde bugün Türkiye'nin kaleme alındığı bir makale yayımlandı. Makalede, 'Türkiye ile uzlaşmanın tam vakti' yorumu yapıldı.

"İsrail'in İran'ı Kontrol Altına Almak İçin Türkiye ile Normalleşmesi Gerekiyor" başlıklı makalede, Türkiye'nin Joe Biden başkanlığındaki yeni ABD yönetimiyle ilişkileri kuvvetlendirmek için ABD dostu müttefiklere ihtiyacı olduğu öne sürüldü. Siyonist İsrail'in de İran'a karşı sağlam bir bölgesel desteğe ihtiyaç duyduğu kaydedilen makalede, 'Erdoğan'a karşı mütevazi bir 'bedel' ödemek İsrail için stratejik bir avantaj sağlayabilir' ifadeleri yer aldı.

Orta Doğu'da üç güç dengesi olduğunu vurgulayan gazete, güç dengelerini; "İsrail ile Arap ortakları, Türkiye ve  İran" şeklinde özetledi. İsrail'in İran'a karşı Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu kaydeden makalede 'sayısız nedenden dolayı Türkiye ile uzlaşmanın zamanı geldi' dedi.

"BIDEN'E KARŞI TÜRKİYE'NİN İSRAİL'E İHTİYACI VAR"

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Aralık Cuma günü namaz çıkışında Siyonist İsrail'le "münasebetimiz devam ediyor" şeklindeki sözleriyle Siyonist İsrail'e normalleşme için sinyal gönderdiğini vurgulayan Haaretz, ABD Başkanı Joe Biden'ın Erdoğan'a soğuk davranması Türkiye'nin zayıf noktası olduğu  ve bu nedenle de 'İsrail'e ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Türkiye ve İran'ın açık açık düşman olmasa da Kafkasya, Irak ve Suriye'de karşıt politikalarla uyumsuz ikili ilişkiler sergilediğini kaydeden Haaretz, 'sağlam diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması halinde İran-ABD arasında nükleer anlaşmadan önce İran'ın bölgede yalnızlaştıracaktır' denildi.

"ERDOĞAN BU KADAR İSTEKLİYKEN FIRSAT KAÇMAMALI"

Makalenin devamında "Türkiye'nin  Hamas'a desteğini azaltmış olması, Erdoğan'ın normalleşmeye bu kadar istekli oluşu ve iki yıl aradan sonra İsrail'e büyükelçi ataması büyük bir fırsat" olduğu vurgulandı.

Makale, "İsrail, Orta Doğu'nun sürekli değişen siyasi manzarası göz önüne alındığında bu fırsat penceresi kapanmadan, Türkiye ile normalleşmek için İbrahim Anlaşmaları'nın havasını yakalamalıdır." ifadeleriyle sonlandı. (Milli Gazete)