Siyonist Gazeteden Hamas ve Hizbullah İtirafı

Siyonist Gazeteden Hamas ve Hizbullah İtirafı

Siyonist Yediot Aharonot Gazetesi: Hem HAMAS ve hem de Hizbullah şu anda İsrail ile bir çatışmaya girmek istemiyor. Fakat bu iki örgüt de gelecekte çıkacak bir her türlü savaşa tam olarak hazır.

Qodsna’nın haberine göre, Yediot Aharonot gazetesi askeri analistlerinden Ron Ben Yishai, Hamas’ın Gazze’deki ekonomik krizi hafifletme yönünde İsrail ile yürüttüğü müzakereleri ilerletmek istediğini öne sürdü.

ABD’nin Lübnan’a uyguladığı iktisadi ambargo ve koronavirüsün etkileri sonucu ülke ekonomisinin kötüye gittiği bugünkü şartlarda Hizbullah’ın da İsrail ile çatışmaya girmeye istekli olmadığını iddia eden Yishai şunları yazdı:

'Hizbullah, İsrail ile girilecek bir savaş sonrasında yaşanacak yıkımda İran’ın da Lübnan’ın toparlanmasına yardım edemeyeceğini görüyor. Fakat buna rağmen hem Hizbullah ve hem de HAMAS gelecekte İsrail ile yapılacak bir savaşa hazırlanıyor. Bu iki örgüt de askeri gücünü her yönden arttırıyor. Hizbullah nokta atışlı füzelerini geliştirmeye devam ediyor. Dalgıç birlikleri, hücum botları, İHA’ları ve SİHA’ları ile Hizbullah İsrail’e ait birçok bölgeyi ele geçirebilir. HAMAS da Gazze’de tıpkı Hizbullah gibi yeni saldırı taktikleri üzerinde çalışıyor. Hamas’ın Gazze’nin altını tünellerle doldurması da bu örgüt için büyük avantaj. HAMAS ayrıca geçmiş senelerde yaşanan savaşlarda İsrail’in iç cephelerini haftalarca vurabileceğini de ispatladı.' (kudusgunu.com)