Siyonist Gazete: Ordu Savaşa Hazır Değil

Siyonist Gazete: Ordu Savaşa Hazır Değil

Haaretz gazetesi, İsrail ordusu zırhlı birliğinin savaşa hazır olmadığını ve bu yüzden ordunun askeri yapısı ve insani gücü hakkında şüphe oluştuğunu söyledi.

aaretz gazetesi, İsrail ordusu zırhlı birliğinin savaşa hazır olmadığını ve bu yüzden ordunun askeri yapısı ve insani gücü hakkında şüphe oluştuğunu söyledi.

Haaretz gazetesi Siyonist Rejim Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın geçtiğimiz günlerde zırhlı birlikleri savaşa hazırlayan 460. Birliğe haber vermeden yaptığı ziyarette birçok problemi yakından gördüğünü belirtti.

Lieberman, bu ziyaretin ardından birlikteki problemlerin tespit edilmesi için bir komite kurulması talimatını verdi.

Bundan sonra zırhlı birliğe ve okula ani ziyaret yapma kararı alan Lieberman ayrıca, askeri yetkililerden birlikleri önceden haber vermeden teftiş etmelerini talep etti.

460. Zırhlı Birliği ani ziyaretinde karşılaştığı manzaradan memnun kalmayan Lieberman, birliğin teçhizat ve insani güç yönünden var olan zaaflarının giderilmediğini kendi gözleriyle gördü.

Lieberman’ın söz konusu birliği ziyareti sırasında askerler ve subaylar şikayetlerini dile getirdi. Şikayetler genellikle, tankların teknolojik problemleri ve askeri araç gereçlerin korunması konularında yoğunlaştı.

Haaretz, İsrail ordusunun problemlerini halletmek için hızla harekete geçtiğini ileri sürdü.