Siyonist Destekçisi Ayakkabı Firması Geri Adım Attı

Siyonist Destekçisi Ayakkabı Firması Geri Adım Attı

Reebok, Siyonist İsrail için işgalin 68. yılını temsil eden kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde özel olarak üretileceğini duyurduğu ayakkabı modelinin, gelen tepkiler üzerine üretim ve dağıtımının durdurulduğunu açıkladı.

İngiliz spor giyim firması Reebok, Siyonist İsrail’in Filistin’i işgalinin 68.yılını temsil eden kutlamalar çerçevesinde İsrail’e özel olarak Siyonist rejim bayrağının renklerini ve “Israel 68” yazısını taşıyan bir ayakkabı üretildiğini duyurdu.
 Bunun üzerine sosyal medya üzerinden harekete geçen Filistin için BDS (Boykot, Yatırımların geri çekilmesi ve Yaptırımlar) komitesi, Reebok ürünlerinin dünya genelinde boykot edilmesi çağrısı yaptı ve bu çağrı kısa sürede büyük bir karşılık buldu.
 BDS başkanı Abdurrahman Ebu Nehil tarafından Electronic Intifada sitesine yapılan açıklamada, “Reebok, Filistinlileri, özellikle de Nakbe’de Siyonist milisler ve İsrail ordusu tarafından etnik temizliğe maruz bırakılan Filistinli mültecileri incitmiştir” diyerek meselenin Filistinliler açısından önemine dikkat çekti.
 Sosyal medyada hızla yayılan boykot çağrısı sonrasında ise Reebok genel müdürlüğü bahse konu olan ürünün üretim ve dağıtımının durdurulduğunu duyuran bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

islami analiz