Siyonist Bernard Levy: Türkiye NATO'dan Çıkarılsın

Siyonist Bernard Levy: Türkiye NATO'dan Çıkarılsın

Siyonist aklın önde gelen isimlerinden olan Bernard Levy, Wall Street Journal'da (WSJ) yayınlanan yazısında, Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması yönünde çağrıda bulundu.

Siyonist aklın önde gelen isimlerinden olan Bernard Levy, Türkiye ile ABD arasında yaşanan krize dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Levy, Wall Street Journal'da (WSJ) yayınlanan yazısında, Ankara'nın Çin ve Rusya'nın desteğiyle Batı'nın çıkarlarına çelme taktığını savunarak, "Türkiye, NATO'dan çıkarılmalı" dedi.
 
ABD ve Türkiye ilişkilerinin, tarihinin en büyük krizini yaşadığını söyleyen Levy, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı birbirine benzeterek 'popülist politikacılar' ifadelerini kullandı.
 
‘ERDOĞAN, S-400 İÇİN MOSKOVA'YA DÖNDÜ'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yakın ilişkisinin, ‘fotoğraf çektirmekle' sınırlı olmadığını savunan Levy, şunları yazdı:
 
"Erdoğan'ın Putin ile ilişkileri sadece fotoğraf çekimleriyle sınırlı değil. Yapım aşamasındaki Sultan, Kremlin ile çoktan Türkiye'de nükleer santraller yapılmasına ilişkin bir anlaşma imzalamıştı. Geçtiğimiz yılın sonlarında ise NATO silah sistemleriyle uyum sorunu bulunan S-400 hava savunma füzeleri için yeniden Moskova'ya döndü. Erdoğan, ABD'nin Pentagon'un F-35 savaş jeti sevkiyatını engelleme tehdidinin sonrasında dahi, provokasyonlarına devam etti."
 
‘GÖZÜMÜZÜ KIRPMADAN…'
 
Erdoğan'ın BRICS zirvesine katılmasından da rahatsız olduğu anlaşılan Levy, Türkiye'nin Çin ve Rusya'yla stratejik yakınlaşmasını, ‘Batıya karşı düşmanca tutum olarak değerlendirerek şunları yazdı:
 
"BRICS ülkelerinin Temmuz sonunda Johannesburg'da gerçekleşen 10'uncu yıllık zirvesine, Erdoğan, onur konuğu olarak kabul edildi. Burada, çok bariz bir şekilde, Xi Jinping'in Çin'i ve Putin'in Rusyasıyla stratejik yakınlaşma olasılığını gündeme getirdi.
 
ABD-Türkiye krizi, iki sahte sert adamın egolarının çok ötesinde bir mesele. Artık bir dost ya da müttefik olmayan, büyük bir medeniyete sahip büyük bir ülkeyle ilişkilerimizin bilgeliğine ilişkin sakince ama gözümüzü kırpmadan bir sorgulama yapmalıyız. Batı kolektif güvenliğimizin bağlı olduğu askeri sırları, bize karşı en düşmanca tutum alan güçlerle stratejik ortaklık kuran bir başkentle paylaşmaya devam etmeli mi?"
 
‘TÜRKİYE'NİN NATO'DAN ATILMASI TALEBİNİ DİLE GETİRMENİN ZAMANI GELDİ'
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, ‘Batı'ya giderek daha hararetli bir şekilde muhalefet eden bir lider olarak' tanımlayan, Fransız Levy, yazısını "Batı'nın kolektif olarak, bir rehinenin serbest bırakılması basit talebini değil, ancak Türkiye'nin NATO'dan atılması talebini dile getirmesinin zamanı geldi" diyerek noktaladı.