Siyonist Bennet: Gerekirse Savaş Açarız

Siyonist Bennet: Gerekirse Savaş Açarız

Irkçı İsrail rejiminin muhtemel başbakanı Naftali Bennett, Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim merkezi inşaatlarına devam edeceklerini açıkladı.

Rusya’nın Arapça yayın kuruluşu Rusya el-Youm’un haberine göre ırkçı İsrail rejiminin muhtemel başbakanı aşırı sağcı Yemina Partisi lideri Naftali Bennett, Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim merkezleri inşaatlarını durdurmayacağını ve gerekirse Gazze ve Lübnan’a savaş açacağını söyledi.

2018 yılında Filistinli çocukların öldürülmesi gerektiğini savunan ırkçı lider Naftali Bennet, Kanal-12 televizyonuna yaptığı açıklamada Gazze ve Lübnan’a yönelik muhtemel bir savaşta kuracağı koalisyonda yer alan Arap partisinin sorun yaratmayacağını belirtti.

Bennett, “Gerekirse savaş başlatırız. Eğer bu savaş bittiğinde hala bir koalisyon kalırsa zaten sorun yok yok eğer kalmazsa o zaman da seçime gideriz yani her şey yolunda” dedi.

Irkçı İsrail rejiminin işgal altındaki Batı Şeria’ya inşa ettiği yerleşim merkezlerinden dolayı Amerika tarafından bile baskı altına alındığını gizlemeyen Naftali Bennett, Amerikan baskılarına rağmen Batı Şeria’daki yerleşim inşaatlarını durdurmayacaklarını söyledi.

Cenevre sözleşmesinin 49 maddesi işgalci bir devletin işgal ettiği topraklarda yerleşimler inşa etmesini yasaklıyor.

Irkçı İsrail rejimi Cenevre sözleşmesini imzalamış olmasına rağmen, işgal durumunun olmadığını savunarak uluslararası yasaları ihlal etmediğini iddia ediyor.

Benyamin Netanyahu’nun yeni hükümeti kurmakta başarısız olması üzerine ırkçı rejimin cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Yeş Tid (Gelecek Var) Partisi Lideri Yair Lapid, geçtiğimiz Çarşamba günü hükümeti kurmak için diğer partilerle ve dönüşümlü başbakanlık için de Naftali Bennett’le anlaştığını açıklamıştı.(Ajanslar)