Siyonist Baskı Devam Ediyor

Siyonist Baskı Devam Ediyor

İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te Üç Filistinliyi Gözaltına Aldı..

İşgal altındaki Filistin topraklarında Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren işgal güçleri Batı Yaka'da neredeyse günlük olarak gerçekleştirdiğini gözaltı operasyonlarına bugün de devam etti.

İşgal güçleri bu sabah (29 Aralık Pazar) erken saatlerde Ramallah vilayetine bağlı El-Biyre kentinde düzenlediği baskınlar sırasında iki Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin Kudüs'ün Eski Belde semtinde yaşanan çatışmanın ardından da bir başka Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Ramallah'a bağlı El-Biyre kentinde Filistinli iki kişiyi gözaltına alması için Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin işgal devriyelerine yolları açtığını ifade etti.

İşgal güçlerinin gözaltına alınan iki gencin işgalciye karşı direniş eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle aranıyor olduklarını ileri sürdüğü belirtildi.

Kudüs'ün Eski Belde semtinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmanın ardından işgal güçlerinin Musa Ğaruf isimli genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Görgü tanıkları, işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında El-Vâd yolu üzerinde dün akşam yaşanan çatışmalar sırasında işgal güçlerinin gençlere göz yaşartıcı bomba ve coplarla saldırdığını, gençlerin ise taş ve boş şişe atarak karşılık verdiğini söyledi.