Siyonist Basından Türkiye İddiası

Siyonist Basından Türkiye İddiası

İsrail televizyonu Kanal 2 televizyonu, İsrailli ve Türk yetkililerin 2 hafta içinde bir araya gelerek 2 ülkenin ilişkilerini masaya yatıracağını yazdı.

İsrail'de ibranice yayın yapan Kanal 2 televizyonu, İsrailli ve Türk yetkililerin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gelecek 2 hafta içinde görüşeceklerini iddia etti.

NETANYAHU, JOE BİDEN'LA GÖRÜŞTÜ

Kanal 2 televizyonunda yer alan haberde, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu uzlaşma çabaları hakkında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştükten sonra, İsrailli ve Türk yetkililerin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için buluşma kararı aldıkları öne sürüldü. İki ülke arasındaki görüşmenin gelecek iki hafta içerisinde gerçekleşeceği savunuldu.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ ELE ALINDI

Öte yandan Kanal 2 tarafından yapılan iddia, önceki gün Biden'in Netanyahu'yu telefonda araması sonrasında geldi. Beyaz Saray'dan görüşmeye ilişkin yapılan kısa açıklamada, Biden'in, İsviçre'nin Davos şehrindeki görüşmenin devamı niteliğinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilmişti. İkilinin görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkilerinin ilerletilmesi ve Doğu Akdeniz'deki enerji işbirliğinin geliştirilmesininin ele alındığı aktarılmıştı.

TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Davos zirvesinin ardından ABD Başkan Yardımcısı Biden, resmi temaslarda bulunmak üzere 21 Ocak'ta İstanbul'a gelmişti. Resmi temaslarda bulunan Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrası Türkiye'den ayrılmıştı.